Τη δική του απάντηση στα όσα υποστήριξαν στον Φίλιππο Βέροιας περί αλλοίωσης αποτελέσματος, έδωσε ο Πανερυθραϊκός μέσω ανακοίνωσής του.

Σε αυτή αναφέρει: «Φυσικά και ο Πανερυθραϊκός δεν θα έμενε αμέτοχος στην προσπάθεια του φίλου σωματείου του Φίλιππου Βέροιας να επιχειρήσει να μειώσει τη νίκη μας, καλύπτοντας μέσω ανακοίνωσης και δημοσίευσης σχετικού βίντεο, τα δικά του λάθη στο ματς και τις αγωνιστικές του αδυναμίες.

Ο Πανερυθραϊκός, χρόνια τώρα, και φωνή και παρουσία και υπόσταση έχει και είναι εδώ για να απαντάει εντός και εκτός παρκέ λοιπόν, σε όποιον τυχόν εκφράζει απορίες που βέβαια, αφορούν την ομάδα μας.

Θα θέλαμε εξάλλου, να επισημάνουμε πως, από όσο γνωρίζουμε κι εμείς έστω τα ελάχιστα που ξέρουμε από μπάσκετ, ότι το άθλημα παίζεται με επαφές, μιλάμε για επίπεδο Ανδρών της δεύτερης τη τάξει κατηγορίας της χώρας.

Οταν συνολικά μία ομάδα εμφανίζεται καλύτερη στο γήπεδο και περίπου στο 80% ενός αγώνα δείχνει πως αξίζει τη νίκη, ε προφανώς και δεν είναι δυνατόν να φωνάζει η αντίπαλη μεριά για μεμονωμένες στιγμές, που κατά την γνώμη της επηρέασαν τάχα μου το αποτέλεσμα.

Ποιο αποτέλεσμα άραγε; Οταν ο Φίλιππος εκτέλεσε τις διπλάσιες βολές από την ομάδα μας; Ποια φάουλ άραγε; Πόσες και πόσες φορές ο Πανερυθραϊκός είδε από πλευράς του διάφορες φάσεις να μην κυλούν υπέρ του, νιώθοντας την αδικία, αλλά δεν βγήκε να το διατυμπανίσει; Σε αυτό αλλά και άλλα ματς.

Λίγη αυτοσυγκράτηση, αυτοκριτική και σοβαρότητα δεν βλάπτουν, γιατί η σεζόν είναι μεγάλη και καλό είναι όταν… χάνεται η μπάλα, να την βρίσκουμε, εστιάζοντας πάνω από όλα στο αν εμείς οι ίδιοι κάναμε κάτι σωστά ή όχι και κατόπιν να κρίνουμε άστοχα ως υπεύθυνο κάποιον άλλον για τις ήττες.

ΥΓ 1: Το dvd του αγώνα είναι στην διάθεση του όποιου ενδιαφερόμενου, αλλά και των αρμόδιων οργάνων της ΚΕΔ, ώστε ο καθένας να βγάλει τα συμπεράσματά του, βλέποντας όλο το παιχνίδι και όχι μόνο τις έξι φάσεις για τις οποίες διαμαρτύρεται ο Φίλιππος. Αλλά ακόμη και αυτές τις φάσεις, ο κάθε μπασκετικός μπορεί να τις κρίνει και όποιος ασχολείται μπορεί να διαπιστώσει πολλά.

ΥΓ 2: Πώς είναι δυνατόν ο αντίπαλος προπονητής, μετά τον αγώνα, στις δηλώσεις του συνέντευξη Τύπου, να τονίζει πως βάσει συνολικής εικόνας του αγώνα ο Πανερυθραϊκός άξιζε τη νίκη και ύστερα να αλλάζει άποψη, με μορφή κωλοτούμπας,
βγάζοντας στο φως –εφευρίσκοντας ουσιαστικά- τόσα παράπονα...»