Ο προπονητής του Εθνικού Βαγγέλης Βλάχος χαρακτήρισε τη νίκη της ομάδας του επί του Προμηθέα, στο ντέρμπι της αγωνιστικής, τέτοια που αναπροσαρμόζει τους στόχους. Και όχι άδικα, μιας και οι «μπλε», μετά από τη... δύσκολη ήττα στο Κερατσίνι, έδειξαν πως μπορούν να μπουν σφήνα στις θέσεις ανόδου.

Πρώτος σκόρερ για τους Πειραιώτες, ήταν ο Ανδρόνικος Γκιζόγιαννης, που τελείωσε με 27 πόντους (5/6βολές, 8/10δίποντα, 2/3τρίποντα) και 10 ριμπάουντ, βάζοντας κι αυτός τη δική του υπογραφή στο τελικό αποτέλεσμα.

Ο έμπειρος φόργουορντ μίλησε στο «Goal» τόσο για το παιχνίδι όσο και για τη συνέχεια. «Είναι μία πολύ μεγάλη νίκη, με αντίπαλο μία πολύ δυνατή ομάδα, με ξεκάθαρες βλέψεις ανόδου. Ηταν δύσκολο παιχνίδι για εμάς και το γνωρίζαμε. Αλλά νομίζω πως πήγε καλά, όπως το είχαμε σχεδιάσει.

Νομίζω πως το παιχνίδι κρίθηκε σε τρεις τομείς. Ημασταν πολύ συγκεντρωμένοι, παρότι μετά από το ματς με το Παγκράτι είχαμε μόνο δύο μέρες για να ετοιμαστούμε. Μετά, παίξαμε με πολλή ενέργεια και πάθος. Ενώ το τρίτο στοιχείο είναι οι προσωπικότητες της ομάδας. Το παιχνίδι κρίθηκε στις προσωπικότητες που έχει αυτή η ομάδα, ανεξάρτητα στατιστικών είναι καθοριστικής σημασίας η παρουσία κάθε παίκτη. Εχουμε πολλούς παίκτες με προσωπικότητα» σχολιάζει.

Εχοντας αντιμετωπίσει και τον Φάρο και τον Προμηθέα, τονίζει πως: «Ξεκάθαρα είναι πολύ δυνατές, με καλούς παίκτες με εμπειρία. Οσα λέγονται και ακούγονται είναι δικαιολογημένα. Μαζί με την Κύμη είναι από τα φαβορί.

Ολες οι ομάδες ωστόσο έχουν και αδύνατα σημεία. Τα φαβορί αποδεικνύονται στις τέσσερις γραμμές. Και σε ένα τέτοιο πρωτάθλημα, για καμία ομάδα δεν θα είναι εύκολη υπόθεση η άνοδος» αναφέρει σχετικά με τους τίτλους των φαβορί και προσθέτει: «Ο δικός μας στόχος είναι να μπούμε στα πλέι οφ. Ολα τα υπόλοιπα θα φανούν στην πορεία. Εμείς θέλουμε να μείνουμε υγιείς και προσηλωμένοι στον στόχο μας».

Η συνέντευξη δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Goal News (26/10/2015)