Με έγγραφο που έστειλε στην ΕΟΚ, ο Ερασιτέχνης ΟΦΗ ενημέρωσε και επίσημα την Ομοσπονδία ότι η ομάδα δεν θα αγωνιστεί φέτος στο πρωτάθλημα της Α2. Νωίτερα είχε αποχωρήσει και από το Κύπελλο.

Ήταν μία κίνηση αναμενόμενη καθώς από το τέλος της περυσινής σεζόν τίποτα δεν κινούταν στην ομάδα, και βέβαια δημιουργούνται ερωτήματα για το κατά πόσο η ομοσπονδία σε ένα δεδομένα ταραχώδες καλοκαίρι για την κατηγορία, κατάφερε να «προετοιμαστεί» γι αυτή την εξέλιξη που αφήνει το πρωτάθλημα με μία ομάδα λιγότερη.

Ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη ΟΦΗ Γιάννης Δανδάλης, αναφερόμενος στην απόφαση αυτή, τόνισε ότι «οι οικονομικές δυσκολίες μας οδήγησαν σε αυτή την απόφαση, η οποία μας στεναχωρεί όλους, αλλά δεν μπορούσε να γίνει διαφορετικά. Ολοι γνωρίζουν την οικονομική μου συμμετοχή στο περσινό εγχείρημα. Είχα χτυπήσει το καμπανάκι από το Μάιο, ότι δεν θα μπορούσα να συνεχίσω μόνος.

Υπήρχαν πολλά χρέη από τα προηγούμενα χρόνια, τα οποία αναλαμβάναμε κάθε χρόνο στο ξεκίνημα της νέας χρονιάς. Δεν μπορούσαμε πια να αντεπεξέλθουμε τόσο εγώ προσωπικά, όσο και η διοίκηση.

Η ενδεχόμενη συμμετοχή της ομάδας στην Α2 θα είχε ένα δυσβάσταχτο οικονομικό κόστος που δεν μπορούσε να καλυφθεί.

Δεν θέλω να αποποιηθώ της ευθύνης, αλλά δεν μπορούσε να γίνει διαφορετικά, από τη στιγμή που δεν υπήρχε σοβαρό ενδιαφέρον.

Πλέον έχουμε μπροστά μας ένα χρόνο, για να μπορέσουμε να οργανώσουμε μια νέα προσπάθεια από τη Γ Εθνική, εφ’ όσον βρεθούν οι κατάλληλες συνθήκες.

Θέλω να πω ακόμη, ότι μπάσκετ του ΟΦΗ δεν σταματάει. Πλην το ανδρικού, έχει πλήρη λειτουργία σε όλα τα πρωταθλήματα υποδομών, ενώ από φέτος έχουμε και ομάδα γυναικών. Μέσα από την σκληρή δουλειά που γίνεται στις υποδομές θα επιχειρήσουμε να χτίσουμε τις βάσεις για τα επόμενα χρόνια».