Η Κύμη έχει αρχίσει με τρεις νίκες στις ισάριθμες πρώτες αγωνιστικές και το ερχόμενο Σάββατο υποδέχεται στην έδρα της τον Δούκα. Διαβάστε το αφιέρωμα της ομάδας της Εύβοιας στον επόμενο αντίπαλό της., στην επίσημη ιστοσελίδα της (gskimis.gr).

«Γνωστές φάτσες θα δει το Σάββατο απέναντι του ο Γυμναστικός Σύλλογος Κύμης για την 4η αγωνιστική της Α2. Αντίπαλος του στο ματς που θα διεξαχθεί στις 17:00 στο κλειστό γυμναστήριο Κύμης «Νίκος Μαρίνος» θα είναι ο Δούκας, ομάδα που αντιμετώπισε και πέρσι στο πρωτάθλημα της Β΄Εθνικής. Μάλιστα, η Κύμη είχε καταφέρει να κερδίσει 2 φορές τον αντίπαλο της, με την νίκη στον 2ο γύρο να είναι αυτή που της χάρισε και μαθηματικά τον τίτλο του πρωταθλητή. Επιπλέον, στον Δούκα αγωνίζεται φέτος ο Διονύσης Καραμπάτσος, ο οποίος φόρεσε για δύο σεζόν την φανέλα του ΓΣ Κύμης και είχε μεγάλη συνεισφορά σε δύο διαδοχικές ανόδους της ομάδας μας!

Όπως αναφέραμε, ο Αθλητικός Σύλλογος Εκπαιδευτηρίων Δούκα(ΑΣΕΔ) πήρε μέρος την περσινή σεζόν στην Β΄Εθνική, όπου όμως πραγματοποίησε κακή πορεία τερματίζοντας στην 12η θέση της βαθμολογίας. Μοιραία λοιπόν ο Δούκας γνώρισε τον υποβιβασμό, τελικά όμως όχι μόνο δεν έπεσε στην Γ΄Εθνική αλλά προβιβάστηκε στην Α2! Αυτό επετεύχθη μέσω συγχώνευσης με τον Αετό, ο οποίος απορροφήθηκε εντέλει από τον Δούκα. Όταν επικύρωσε την παρουσία της στην Α2, η ομάδα των εκπαιδευτηρίων αποφάσισε να αλλάξει εκ βάθρων πρόσωπο σε σχέση με πέρσι. Προπονητής στην θέση του Γιαννόπουλου ανέλαβε ο Μάριος Γούναρης, ο οποίος αναδιάρθρωσε εντελώς το ρόστερ της ομάδας του. Στον Δούκα ήρθαν συνολικά 11 νέοι παίκτες, ο Καραμπάτσος που αναφέραμε νωρίτερα, ο Τζόρτζεβιτς, ο Καυκής, ο Μιλεντίγιεβιτς, ο Σπυρόπουλος, ο Μολφέτας, ο Ροδοστόγλου, ο Μιχάλογλου, ο Κουκάς, ο Πέτρου και ο Περδικάρης.

Χτίστηκε λοιπόν ένα ρόστερ με πολλές δυνατότητες και φιλοδοξίες, που όμως δεν έδειχνε να έχει «δέσει» στα παιχνίδια της προετοιμασίας. Στο πρώτο επίσημο ματς της σεζόν όμως ο Δούκας παρουσιάστηκε πανέτοιμος και πήρε μια μεγάλη εκτός έδρας νίκη επί της Λευκάδας για την 1η φάση του κυπέλου Ελλάδας, ενώ στην 2η φάση ηττήθηκε από τον Προμηθέα Πατρών. Η ομάδα του κόουτς Γούναρη ήταν πολύ καλή και στην πρεμιέρα της στο πρωτάθλημα το προηγούμενο Σάββατο, κερδίζοντας τον Ηρακλή εκτός έδρας με 86-63. Δεν κατάφερε όμως να δώσει συνέχεια στις νίκες, καθώς την Τρίτη ηττήθηκε εντός έδρας σε εξ αναβολής ματς με το Ψυχικό με σκορ 76-78.

Ο πιο επικίνδυνος παίκτης του Δούκα είναι ο Σέρβος σέντερ Στέφαν Τζόρτζεβιτς, ο οποίος είναι με διαφορά ο πρώτος σκόρερ του. Εξίσου σημαντικος όμως στην τακτική του κόουτς Γούναρη είναι ο πολύ έμπειρος Παναγιώτης Καυκής, αλλά και οι Μολφέτας, Κουκάς και Μιχάλογλου. Γενικά ο Δούκας είναι μια σωστά δομημένη ομάδα που μπορεί να κάνει ζημιά σε οποιονδήποτε αντίπαλο. Η ομάδα του ΓΣ Κύμης δεν πρέπει να επαναπαυθεί από την μεγάλη νίκη της την προηγούμενη αγωνιστική στην Λευκάδα, ούτε από την ήττα του Δούκα από το Ψυχικό, αλλά πρέπει να είναι απολύτως συγκεντρωμένη στο ματς του Σαββάτου και να αγωνιστεί με μεγάλο πάθος. Αν συμβούν αυτά, τότε με την πάγια συμπαράσταση από τους φιλάθλους της Κύμης ο Γυμναστικός θα πάρει την νίκη και θα κάνει το 4 στα 4 στο πρωτάθλημα της Α2».