Μπρατσιάκος: «Ολα κερδίζονται από την άμυνα»Δεν είχε λόγο να μην είναι ευχαριστημένος ο προπονητής του Γ.Σ.Κύμης Βασίλης Μπρατσιάκος, αφού η ομάδα του βρίσκεται μετά από 4 αγωνιστικές στην κορυφή της Α2, διατηρώντας το αήττητο και ξεπερνώντας χθες ανώδυνα την απουσία του τραυματία Μιλόσεβιτς, επικρατώντας με χαρακτηριστική ευκολία του Δούκα με 79-60.

Σε δηλώσεις του στο eviabasket.gr τόνισε: «Είχαμε μια δύσκολη εβδομάδα αφού έπρεπε να αντιμετωπίσουμε την κούραση από το μεγάλο ταξίδι στη Λευκάδα αλλά και το απρόοπτο με τον τραυματισμό του Μιλόσεβιτς.

Έπρεπε και να διαφοροποιήσουμε το προπονητικό μας πρόγραμμα έτσι ώστε να παρουσιάσουμε φρέσκους τους παίκτες μας στο παρκέ, αλλά και να δουλέψουμε -τακτικά- ένα διαφορετικό τρόπο παιχνιδιού στην επίθεση όπου θα μας έλειπε ο Μιλόσεβιτς.

Τα παιδιά έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό σε όλη τη διάρκεια της εβδομάδας και όλοι μαζί δώσαμε στην ομάδα και τον κόσμο μια ακόμη σπουδαία νίκη συνοδευόμενη και από καλή εμφάνιση.

Όσο αφορά το παιχνίδ με τον Δούκα, όλα έχουν να κάνουν με την άμυνα. Μπορεί να κερδίσουμε κάποια παιχνίδια με την επίθεση, αλλά τα σπουδαία κερδίζονται από την άμυνα. Έχουμε παίκτες που τους αρέσει η άμυνα. Χτίσαμε την ομάδα πάνω σε αυτό το κομμάτι. Το κυριότερο όμως, είναι ότι έχουμε παίκτες που είναι εξαιρετικοί χαρακτήρες, που βάζουν το εγώ κάτω από το εμείς, που τους αρέσει να παίζουν ομαδικά.

Ο Δούκας είναι μια πολύ δυνατή ομάδα, που είναι προσεκτικά στημένη. Είχε τις απουσίες του και αν και δεν προλάβαμε να προετοιμαστούμε όπως θα θέλαμε, η άμυνα, η ομαδικότητα και η ψυχή των παικτών, μας έδωσε τη νίκη. Για 30′ είμασταν πιστοί σε ότι αμυντικό και επιθετικό τρικ είχαμε σχεδιάσει και αυτό μας έδωσε το δικαίωμα να πάρουμε μεγάλες διαφορές και να της διατηρήσουμε μέχρι τέλους.

Συνεχίζουμε με το κεφάλι χαμηλά, με ακόμη περισσότερη δουλειά στο παρκέ γιατί το πρωτάθλημα είναι μεγάλο και ακόμη δεν έχουμε καταφέρει τίποτα».

Πηγή: eviabasket.gr

Σχόλια