Μετά από ένα καλοκαίρι δύσκολο με πολλές ανατροπές κι αλλαγές ο Φίλιππος κατάφερε να βρίσκεται στην γραμμή εκκίνησης της Α2, κερδίζοντας (68-66) μάλιστα στην πρεμιέρα τον Ηρακλή. Ο κόουτς Δημήτρης Γκίμας, ο οποίος διανύει τον 16ο χρόνο του στην ομάδα, μίλησε στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ (sepk.gr) για την συμμετοχή του Φίλιππου στο πρωτάθλημα αλλά και για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε.

Αναλυτικά όσα δήλωσε
Για τη συμμετοχή του Φίλιππου στο πρωτάθλημα της Α2: "Ο αγώνας κόντρα στον Ηρακλή και η νίκη είναι δικαίωση για μία μεγάλη προσπάθεια που έγινε για να επιβιώσει η ομάδα, καθώς βρέθηκε ξεκρέμαστη διοικητικά μετά την αποχώρηση του προέδρου, Γιώργου Τραπεζανλίδη. Ευτυχώς ο Ηλίας Λαζός πήρε την απόφαση να συνεχίσει την προσπάθεια με στόχο να βρεθούν τα απαιτούμενα ώστε να είναι οικονομικά βιώσιμη φέτος η χρονιά. Με πολλούς κόπους και με τη βοήθεια όλων μας το κατάφερε να δημιουργηθεί ένα ασφαλές οικονομικό πλαίσιο. Είναι χαρακτηριστικό ότι αυτή τη στιγμή το φετινό μπάτζετ είναι καλυμμένο κατά 90%. Το γεγονός ότι αγωνιστήκαμε κόντρα στον Ηρακλή και η νίκη αποτελούν δικαίωση όλων αυτών των κόπων".

Για το ρόστερ της ομάδας και τους στόχους που υπάρχουν: "Το ρόστερ μας είναι ελλιπές, καθώς αποτελείτε από έξι άντρες κι έξι έφηβους. Έχουμε μία πολύ καλή προσθήκη του Ότοβιτς, ο οποίος πιστεύω ότι θα είναι από τους σταρ της Α2 κι αναζητούμε ακόμα έναν παίκτη ρακέτας.
Κάναμε πολύ μικρή προετοιμασία μόλις 3 εβδομάδων και υπάρχουν πολλές δυσκολίες σε αυτό. Από την άλλη πλευρά, όμως, το γεγονός ότι έχουμε μικρό ρόστερ κάνει πιο εύκολη τη διαδικασία να βρουν οι παίκτες τους ρόλους τους. Είναι πιο δύσκολο όταν έχει δώδεκα παίκτες κι αλλιώς όταν έχεις μικρό ρόστερ. Όπως βλέπω ευτυχίσαμε και φέτος να έχουμε πολύ καλά παιδιά και χαρακτήρες που είναι κάτι εξαιρετικά σημαντικό για εμάς. Από εκεί και πέρα τα κριτήρια που είχαμε ήταν ότι θέλαμε νεαρά και φιλόδοξα παιδιά ώστε να βρουν μέσα από την ομάδα ένα σκαλοπάτι για να προχωρήσουν ψηλότερα. Με αυτό τον τρόπο κινηθήκαμε και θα κινηθούμε στο μέλλον ελπίζοντας ότι μπορούμε κερδίσουμε την παραμονή μας στην Α2, η οποία θα ισούται με την κατάκτηση της Ευρωλίγκα για εμάς".

Για το πρωτάθλημα της Α2: "Αυτή η Α2 όπως την έβλεπα να σχηματίζεται είναι σαν όνειρο. Εμείς κερδίσαμε την παραμονή μας αργά μέσω του ΑΣΕΑΔ κι όταν τελικά δικαιωθήκαμε έβλεπα την κατηγορία κι ήταν σαν ένα όνειρο να εκπληρώνεται γιατί ήθελα να μπορέσω να βρίσκομαι μία χρονιά σε τέτοια κατηγορία. Νομίζω θα πρέπει να πάμε 10 χρόνια πίσω για να δούμε στην Α2 τέτοιο επίπεδο παικτών και τόσες πολλές φιλόδοξες ομάδες. Υπάρχουν 7-8 ομάδες που θέλουν να ανέβουν και οι υπόλοιπες αποτελούμε άλλο γκρουπ που θα παλέψει να παραμείνει σε αυτό το σκαλοπάτι. Νομίζω θα ζήσουμε την δυσκολότερη και ανταγωνιστικότερη Α2 των τελευταίων ετών".