Ο Φάρος Κερατσινίου συνεχίζει να γράφει την ιστορία του, καθώς νίκησε, στην παράταση, και την Κηφισιά με 61-59 και προκρίθηκε στην τετράδα του Κυπέλλου.

Μετά τους Κολοσσό, Λαύριο και Τρίκαλα, ο Φάρος άφησε εκτός συνέχειας ακόμα μια ομάδα της Basket League επιβεβαιώνοντας με τον πιο πειστικό τρόπο όλους τους χαρακτηρισμούς που του έχουν αποδοθεί φέτος.

Οι γηπεδούχοι μετά από ένα ισορροπημένο πρώτο δεκάλεπτο κατάφεραν με όπλο τον επιθετικό τους πλουραλισμό σε αντίθεση με την Κηφισιά που πέραν του Μαρυοειδή δεν είχε άλλον παίκτη να απειλήσει, βρήκαν ρυθμό παίρνοντας βραχεία κεφαλή στο σκορ.

Μάλιστα με δύο συνεχόμενα τρίποντα του Παπαμακάριου, ένα στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου και ένα στην έναρξη του δευτέρου έδωσαν στην ομάδα του Κερατσινίου αέρα εννέα πόντων (36-27 στο 21').

Το σχήμα με τρεις "κοντούς" βοήθησε τον Φάρο να διατηρήσει τη διαφορά σε αυτά τα επίπεδα μέχρι και τα μέσα της τέταρτης περιόδου.

Περίπου τρία έπτά πριν από το φινάλε η Κηφισιά σημείωσε το π0ρώτο της (!) τρίποντο στον αγώνα και άρχισε ένα σερί που έφτασε στο 10-0 στο επόμενο τρίλεπτο δίνοντάς τη προβάδισμα με 54-56 λίγο πριν από το φινάλε. Ο Λιακόπουλος ισοφάρισε και στα τελευταία 4'' η Κηφισιά έβαλε επίθεση αλλά το τρίποντο του Κασελάκη δεν βρήκε στόχο και το παιχνίδι πήγε στην παράταση.

Στο εξτρά πεντάλπτο ο Φάρος συνέχισε την καλή άμυνά του ειδικά στους περιφερειακούς της Κηφισιάς και στο φινάλε κατάφερε να πάρει τη νίκη και την πρόκριση.

Τα δεκάλεπτα: 16-17, 33-27, 47-41, 56-56, 61-59

ΦΑΡΟΣ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ (Πολέμης): Παπαδόπουλος, Καράμπουλας 9 (1), Μπατής 12 (2), Πετροδημόπουλος 7, Λιακόπουλος 11 (2), Αγγελόπουλος 3, Κομποδιέτας, Κακιούζης 4, Παπαμακάριος 12 (2), Σκορδίλης 3.

ΚΗΦΙΣΙΑ (Παπαθεοδώρου): Χατζηνικόλας 5 (1), Γκίκας 5 (1), Πόποβιτς 2, Μαυροειδής 23 (13ριμπ.), Κασελάκης 13, Χρυσικόπουλος 2, Στίγκερς 7, Χογκ, Μπρίστολ 2, Σπυριδωνίδης.

Πηγή: SentraGoal.gr