Τρίτη στροφή στο πρωτάθλημα και για πρώτη φορά η αγωνιστική θα είναι πλήρης δίχως αναβολές όπως συνέβη τα πρώτα δύο Σάββατα του Οκτωβρίου. Έτσι για πρώτη φορά θα μπουν στη μάχη του πρωταθλήματος το Ψυχικό, ο Δούκας, ο Εθνικός και το Πευκοχώρι που θα βάλει στον «χάρτη» της Α2 και τη Χαλκιδική.

Τα βλέμματα -κυριολεκτικά μιας και το παιχνίδι θα είναι τηλεοπτικό- είναι στο Κερατσίνι εκεί που αναμετρούνται ο Φάρος και ο Εθνικός. Πολύ δυνατή αναμέτρηση αναμένεται και στη Λευκάδα ενώ τηρουμένων των αναλογιών ντέρμπι υπάρχει και στη Βέροια.

* Το ντέρμπι της αγωνιστικής, λοιπόν, είναι στο Κερατσίνι. Στο γήπεδο που μέχρι πέρυσι τους φιλοξενούσε και τους δύο, ο Φάρος που προέρχεται από εντυπωσιακό ξεκίνημα αντιμετωπίζει τον φιλόδοξο Εθνικό που θα δώσει το πρώτο του παιχνίδι στο πρωτάθλημα. Η αναμέτρηση θα μεταδοθεί ζωντανά από την ΕΡΤ-2.

* Στη Λευκάδα, η Δόξα μετά από το διπλό μέσα στο «Ιβανώφειο» υποδέχεται την αήττητη Κύμη σε ένα παιχνίδι που ενδεχομένως να έχει διπλή σημασία μιας και οι δύο ομάδες έχουν στόχο την άνοδο, και δεν αποκλείεται να διασταυρωθούν και στα πλέι οφ.

* Στην Πάτρα, ο Προμηθέας θα αναζητήσει την τρίτη διαδοχική νίκη φιλοξενώντας το Παγκράτι που στην πρεμιέρα του τη περασμένη Κυριακή έβαλε δύσκολα στον Φάρο.

* Την πρώτη τους νίκη μετά από δύο ήττες θα αναζητήσουν οι Μαχητές Δόξας και η Λιβαδειά που αναμετρόνται στα Πεύκα. Οι δύο ομάδες είχαν συναντηθεί και στο Κύπελλο με τους Θεσσαλονικείς να παίρνουν τη νίκη-πρόκριση με 91-90. Η Λιβαδειά θα έχει στον πάκο της τον Βαγγέλη Μάγειρα που μεσοβδόμαδα αντικατέστησε τον Σάββα Κατσούνη.

* Πρώτο παιχνίδι, και όχι στη φυσική του έδρα για τον Δούκα, που φιλοξενεί στο Μαρούσι τον Ηρακλή. Οι φιλοξενούμενοι έχουν αρχίσει με δύο ήττες κάτι που κόστισε τη θέση στον Στέφανο Πέρκο. Στον πάγκο θα κάθεται ο Γιάννης Δαμαλής που ήταν πέρυσι πρώτος προπονητής και πλέον είναι στις ακαδημίες.

* Ντέρμπι ανάμεσα σε ομάδες που θέλουν να αποφύγουν τον υποβιβασμό στη Βέροια, με τον Φίλιππο να υποδέχεται τον Πανερυθραικό. Οι δύο ομάδες είναι στο 1-1 ωστόσο έχουν κερδίσει τις εντυπώσεις στα πρώτα τους παιχνίδια.

* Η Α2... καλωσορίζει τη Χαλκιδική, καθώς το νεοφώτιστο Πευκοχώρι ρίχνεται στη μάχη του πρωταθλήματος υποδεχόμενο τοο Ψυχικό που επίσης κάνει πρεμιέρα στο νέο πρωτάθλημα.