Ο αθλητικός διευθυντής του Φάρου Κερατσινίου, Σταύρος Ελληνιάδης, μίλησε στον Sport24 Radio 103,3 και στην εκπομπή «Το 10 το κακό» με τον Γιάννη Φιλέρη. Αναλυτικά οι δηλώσεις του.

Για τα συναισθήματά του μετά τον αγώνα με τον Π.Α.Ο.Κ.: «Νομίζουμε ότι είμαστε σε όνειρο και δε θέλουμε να ξυπνήσουμε! Έχουμε κερδίσει πέντε ομάδες της Α1. Εμείς στην αρχή είδαμε το κύπελλο σαν πολύ καλά φιλικά προετοιμασίας. Παιχνίδι με το παιχνίδι το κύπελλο έγινε άλλος ένας στόχος, κάτι που το λέγαμε δειλά δειλά, αλλά δεν ξέρω κατά πόσο το πιστεύαμε. Πριν την κλήρωση των ημιτελικών θέλαμε τον Π.Α.Ο.Κ. αλλά στην συνέχεια με τις εμφανίσεις που έκανε, δεν πιστεύαμε πολύ στην πρόκριση, καθώς λέγαμε ότι δέκα φορές να παίξουμε και τις 10 θα χάσουμε. Εν τέλει, όμως, κερδίσαμε. Αυτό που ζω στο Φάρο δεν υπάρχει. Η σχέση που υπάρχει εδώ, όλη αυτή η ατμόσφαιρα δεν περιγράφεται με λέξεις και αυτό νομίζω ότι είναι το μυστικό της επιτυχίας αυτής της ομάδας. Αυτά που έχουμε περάσει αυτές τις μέρες είναι σαν ταινία».

Για την Α2: «Είμαστε σε ένα πολύ δύσκολο πρωτάθλημα. Μέχρι στιγμής πάνε όλα καλά, αλλά χρειάζεται σκληρή δουλειά για να πάρουμε την άνοδο, που είναι ο βασικός μας στόχος για να είναι επιτυχημένη η χρονιά. Ακόμα και το κύπελλο να πάρουμε, αν δεν πανηγυρίσουμε την άνοδο, η χρονιά δεν θα είναι επιτυχημένη».

Για το γήπεδο που προτιμάει ο Φάρος να γίνει ο τελικός: «Το συζητάμε με τον πρόεδρο και με τον κόουτς. Εμείς προτιμάμε το «Σ.Ε.Φ.» γιατί είναι ένα ουδέτερο και πάρα πολύ μεγάλο γήπεδο που μπορεί να έρθει ο κόσμος και να δει μπάσκετ. Δεν το χουμε συζητήσει με την ομοσπονδία απλά το σκεφτόμαστε».

Για το αν υπάρχει σκέψη να έρθει ξένος παίκτης για να παίξει μόνο στον τελικό: «Ο πρόεδρος είναι τρελός και όλα μπορεί να συμβούν
. Ακόμα και αυτό που είχε κάνει και ο Άρης στο παρελθόν».

Για το αν ο Φάρος μπορεί να κοντράρει τον Παναθηναϊκό: «Εμείς πάμε να ευχαριστηθούμε την συμμετοχή. Ο Παναθηναϊκός είναι ξεκάθαρο φαβορί. Αυτό που έχουμε καταφέρει είναι τεράστια επιτυχία, ειδικά αν σκεφτείς ότι εμείς πριν από 2-3 χρόνια ήμασταν στην ΕΣΚΑΝΑ. Το παιχνίδι θα είναι μια γιορτή για το Κερατσίνι και την ομάδα. Τα συναισθήματα των ανθρώπων που ζουν στην περιοχή κοντά στο γήπεδο δεν μπορούν να περιγραφούν και η όλη ατμόσφαιρα είναι πολύ συγκινητική».

Για την επιλογή του να πάει στον Φάρο: «Η ομάδα έχει όραμα και μέλλον και για αυτό έγινα μέλος της ομάδας. Ο Φάρος έχει χτιστεί με πολύ αγάπη και μεράκι. Θεωρώ ότι αυτά που άκουσα από τους ανθρώπους της ομάδας ήταν αρκετά για να γίνω συνοδοιπόρος στην προσπάθεια και δικαιώθηκα για την επιλογή μου. Ο Φάρος έχει παιδιά που ξέρουν την Α1 που θα είναι και του χρόνου μαζί μας. Δεν ξέρω το μπάτζετ της ομάδας, αυτά τα ξέρει ο πρόεδρος, αλλά με μία ή δύο προσθήκες ξένων η ομάδα του χρόνου θα είναι πολύ ανταγωνιστική».