Tην απόκτηση του Αλέξη Κυρίτση ανακοίνωσε και τυπικά ο Δούκας με τον έμπειρο γκαρντ φόργουορντ να ετοιμάζεται για τον 11ο σταθμό στην καριέρα του και την τρίτη του ομάδα στην Α2 μετά από τον Παπάγο και τη Λευκάδα.

Η ανακοίνωση του Δούκα

Η διοίκηση του Αθλητικού Συλλόγου Εκπαιδευτηρίων Δούκα είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την απόκτηση του Αλέξη Κυρίτση. Ο 33χρονος (18/5/1982) γκαρντ, ύψους 198 εκατοστών, έχει αγωνιστεί στο υψηλότερο επίπεδο με τις φανέλες των Παναθηναϊκού, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Άρη, Πανιωνίου και Αμαρουσίου, έχει παραστάσεις από Euroleague και EuroCup, είναι δύο φορές Κυπελλούχος Ελλάδος και η εμπειρία του θα αποδειχθεί πολύτιμη στην προσπάθεια που κάνει ο Α.Σ.Ε.Δ. στο πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής Κατηγορίας.

Ο Αλέξης Κυρίτσης, ξεκίνησε την επαγγελματική του την καριέρα το 2000 από την ομάδα του Παπάγου πριν πάρει μεταγραφή για τον Άρη. Με τους “κιτρινόμαυρους” της Θεσσαλονίκης αγωνίστηκε για δύο σεζόν (2003-04 & 2004-05) πανηγυρίζοντας το Κύπελλο Ελλάδος το 2004, για να “κατηφορίσει στην συνέχεια στο Μαρούσι (2005-07). Με την ομάδα των βορείων προαστίων κατέκτησε την 4η θέση στην Basket League την σεζόν 2005-06. Η συνέχεια της καριέρας του τον βρήκε στην ΑΕΚ (2007-08), τον ΠΑΟΚ (2008-09), την Καβάλα (2009-10) και τον Ηλυσιακό (2010-2011) πριν κάνει έναν χρόνο μετά το άλμα στην καριέρα του και αγωνιστεί στον Παναθηναϊκό. Με το “τριφύλλι” πανηγύρισε το Κύπελλο Ελλάδος, ενώ έφτασε μέχρι το Final-4 της Euroleague. Την σεζόν 2012-13 φόρεσε την φανέλα του Ίκαρου Καλλιθέας για να συνεχίσει την καριέρα του, ένα χρόνο μετά, στον Πανιώνιο. Με την ομάδα της Νέας Σμύρνης έφτασε έως τους Last-32 του EuroCup, ενώ στην Basket League κατέλαβε την 4η θέση. Την αγωνιστική περίοδο 2014-15, αγωνίστηκε στο πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής Κατηγορίας με την Δόξα Λευκάδας.

Στις πρώτες του δηλώσεις ως παίκτης του Α.Σ.Ε.Δ. Ο Αλέξης Κυρίτσης τόνισε πως “είμαι πολύ χαρούμενος που ανήκω στην οικογένεια του Δούκα. Είχα ακούσει και το είδα κι εγώ από πρώτο χέρι πως είναι ένα πολύ καλά οργανωμένο σωματείο, με στόχο, με προοπτικές, με επαγγελματίες ανθρώπους που παρέχουν σε ένα αθλητή όλα όσα μπορεί να αναζητήσει. Η πρόταση του ήταν η ιδανική για μένα, όλα όσα έψαχνα τα βρήκα στον Δούκα και χαίρομαι που είμαι μέλος του.”

Όσον αφορά τους στόχους της ομάδας, ο 33χρονος γκαρντ ανέφερε: “Με βάση το ρόστερ και την ποιότητα των παικτών, το ξεκίνημα δεν είναι το ιδανικό όμως θεωρώ πως με μία καλή νίκη και με τη σωστή δουλειά, τα αποτελέσματα δεν θα αργήσουν να έρθουν. Σαφέστατα και ο πρωταρχικός μας στόχος είναι η γρήγορη παραμονή μας στην κατηγορία και θεωρώ πως μπορούμε να τον επιτύχουμε καθώς, με εξαίρεση δύο ομάδες, όλες οι υπόλοιπες είναι της ίδιας δυναμικής. Υγεία να έχουμε και όλα θα πάνε όπως εμείς τα θέλουμε”.