Σε τροχιά Α1 βρίσκεται η Κύμη που πέρασε με επιτυχία και από την έδρα του Παγκρατίου στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α2 Κατηγορίας. Ο Ιγκόρ Μιλόσεβιτς με 29 πόντους ήταν εκείνος που έκανε την διαφορά για την ομάδα του Βασίλη Μπρατσιάκου.

Ο έμπειρος γκαρντ της Κύμης μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΟΚ για την πορεία της Κύμης ως τώρα στο πρωτάθλημα, αλλά και για τη συνέχεια που έχει ως στόχο την παρουσία στα “μεγάλα σαλόνια”.

-Ιγκόρ, περάσατε και το εμπόδιο του Παγκρατίου...

“Ξέραμε ότι το Παγκράτι είναι μια δύσκολη έδρα. Μπορεί ο αντίπαλος να αγωνιζόταν χωρίς τον κόσμο που του δίνει μεγάλη βοήθεια, αλλά λόγω της διακοπής του πρωταθλήματος ήταν μια δύσκολη αναμέτρηση. Δεν ξέραμε σε τι κατάσταση θα βρεθούμε. Όμως επειδή στη διακοπή δουλέψαμε σκληρά, βρήκαμε ρυθμό και δείξαμε στο γήπεδο τις δυνατότητες μας”.

-Πoιο είναι το κλειδί στην πορεία σας ως τώρα στο πρωτάθλημα;

“Η ομαδική δουλειά που γίνεται στην άμυνα. Η άμυνα είναι το βασικό μας όπλο. Επειδή περνάμε πολλές ώρες στο γήπεδο, υπάρχει ομαδικότητα είτε αυτό έχει να κάνει με την επίθεση, είτε με την άμυνα. Από κει και πέρα, το κάθε παιχνίδι το βλέπουμε ξεχωριστά και το θεωρούμε εξίσου σημαντικό είτε παίζουμε με τον πρώτο είτε με τον τελευταίο της βαθμολογίας, προσπαθώντας να φτάσουμε στον στόχο μας”.

-Ακολουθούν τρία σημαντικά παιχνίδια αρχής γενομένης με τον Εθνικό στην έδρα σας. Έπονται Φάρος (εκτός) και Προμηθέας (εντός).

“Και τα τρία παιχνίδια που ακολουθούν είναι πολύ δύσκολα. Πιστεύω ότι πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι 100%, να δουλεύουμε σκληρά όπως το κάνουμε ήδη και από κει και πέρα, εκτιμώ ότι όλα θα κριθούν τις λεπτομέρειες. Αυτό που προέχει όμως είναι να είμαστε συγκεντρωμένοι από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό. Μόλις ολοκληρωθούν αυτά τα παιχνίδια, τότε πιστεύω ότι θα έχουμε μια εικόνα για το ποιες ομάδες θα είναι τα φαβορί για την άνοδο στην Α1”.

-Νιώθεις ότι υπάρχει μεγάλη πίεση για να πετύχετε τον στόχο σας και πόσο αυτό βαραίνει τα χέρια σας στο γήπεδο;

“Ο αθλητισμός είναι μια δύσκολη υπόθεση ειδικά όταν παίζεις έχοντας υψηλούς στόχους. Υπάρχει άγχος, πίεση, πρέπει να είσαι συγκεντρωμένος και δεν πρέπει να κάνεις σχεδόν καμία ήττα στην Α2. Το παραμικρό λάθος μπορεί να σου στοιχίσει. Όμως, αυτός είναι ο αθλητισμός στο υψηλό επίπεδο. Προσωπικά παίζω πολλά χρόνια σ' αυτό το επίπεδο και μου έχει γίνει συνήθεια, δεν αισθάνομαι την πίεση”.

-Με τα μέχρι τώρα δεδομένα στο πρωτάθλημα, πιστεύεις ότι ο στόχος μπορεί να υλοποιηθεί;

“Το πιστεύουμε όλα τα παιδιά. Αυτός ήταν άλλωστε ο στόχος από πέρσι. Φέτος που ξεκινήσαμε έχουμε πολύ καλή ομάδα, όμως αυτό δεν αρκεί να το λέμε στα λόγια, πρέπει να το δείχνουμε συνέχεια στο γήπεδο, γι' αυτό δουλεύουμε σκληρά και στο τέλος πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε”.

-Πόσο δύσκολο είναι για μια ομάδα της περιφέρειας να κερδίσει την άνοδο σ' ένα δύσκολο και απαιτητικό πρωτάθλημα;

“Είναι πολύ δύσκολο, αλλά αν υπάρχει η στήριξη από την διοίκηση όπως συμβαίνει εδώ στην Κύμη μπορείς να πετύχεις. Αν και είμαστε στην επαρχία η διοίκηση κάνει τα πάντα για να μην μας λείψει τίποτε και να περάσουμε όλοι όσο γίνεται καλύτερα. Η Κύμη είναι μια νέα ομάδα που προσπαθεί να φτάσει στην Α1 και γενικά είναι μια ομάδα που προσφέρει στους αθλητές της αυτά που χρειάζονται για να βελτιωθούν μπασκετικά αλλά και να πετύχει η ίδια τους στόχους της”.

-Σε προσωπικό επίπεδο θεωρείς πρόκληση την άνοδο στην Α1 με την Κύμη;

“Έχω βάλει στόχο από πέρσι που μίλησα με τον πρόεδρο και γι' αυτό ήρθα στην Κύμη, να φτάσει στην Α1. Πέρσι τα καταφέραμε καλά. Συνεχίζουμε να δουλεύουμε σκληρά και αν δεν έχω τραυματισμούς πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε. Το είδα ως πρόκληση από την Β' Εθνική που ήρθα στην ομάδα να είμαι ο ηγέτης και να την βοηθήσω να φτάσει στην Α1. Αισθάνομαι σαν στο σπίτι μου, έχω δεθεί με τους ανθρώπους της ομάδας και θα ήθελα να την δω πολύ να παίζει είτε με εμένα είτε χωρίς εμένα στην Α1. Θα ήταν μεγάλη ευχαρίστηση, γιατί θα ξέρω πόσο δύσκολο ήταν να επιτευχθεί κάτι τέτοιο”.