Άμεση ήταν η απάντηση από την πλευρά του πανερυθραϊκού στα όσα υποστήριξε νωρίτερα μέσα στην ημέρα με ανακοίνωσή του ο Προμηθέας. Οι «ερυθρόλευκοι» με δική τους ανακοίνωση απαντώντας στο θέμα του ντόπινγκ κοντρόλ.

Αναλυτικά: «Με έκπληξή μας διαβάσαμε την ανακοίνωση του φίλου σωματείου, Προμηθέα Πατρών, περί 34 διαιτητικών μαχαιριών. Η αχαϊκή ομάδα -μέχρι σήμερα- μάς είχε συνηθίσει, όντως, σε ευχαριστήριες επιστολές

και συγχαρητήρια προς άπαντες. Τους μόνους που μόνο ίσως είχαν... ξεχάσει, είναι οι υπάλληλοι στα γκισέ των διοδίων, οι οποίοι τούς κόβουν το εισιτήριο, για να περάσουν. Αντί, λοιπόν, να

παραπονούνται για τις «μαχαιριές», ας ψάξουν να δουν, να βρουν πώς επέτρεψαν στην ομάδα μας να σουτάρει με ποσοστό ευστοχίας 42% στα τρίποντα, αλλά και πώς θα βελτιωθούν για τα επόμενα παιχνίδια. Επίσης, να αναζητήσουν το πώς ένας παίκτης, που μέχρι πέρσι είχε εμπειρία έως τη Γ' Εθνική (Δέλλιος), κατόρθωσε να είναι ο καλύτερος του συγκεκριμένου αγώνα, παίρνοντας πέντε κρίσιμα επιθετικά ριμπάουντ, μετατρέποντάς τα -εύκολα- σε καλάθια! Ισως, η διαμαρτυρία αποσκοπεί στο να κερδίσουν κάτι στις επόμενες αναμετρήσεις, με ομάδες ιδίου στόχου. Θα θέλαμε να τούς πούμε, πως αυτές οι μέθοδοι, είναι ξεπερασμένες, έχοντας τοποθετηθεί στο χρονοντούλαπο της ιστορίας. Οσο για τους ρέφερι, για τους οποίους φωνάζουν, φρεσκάρουμε την μνήμη όσων ξεχνούν, λέγοντάς τους πως ο διαιτητής Μάλαμας, έχει σφυρίξει τον Προμηθέα σε τέσσερα από τα 15 φετινά παιχνίδια. Ενα μάλιστα, εκ των οποίων, ήταν, το μεταξύ μας ματς στον πρώτο γύρο, στο οποίο κέρδισαν και εμείς δώσαμε τα συγχαρητήριά μας.

Εκεί, ο κ. Μάλαμας ήταν καλός και τώρα κακός; Και τούς κυνήγησε, αδικώντας τους; Απλή -διπλή- ερώτηση, μάλλον ρητορική. Ενδεχομένως, δεν κατάφεραν να «χωνέψουν» πώς μια ομάδα, με ένα από τα μικρότερα μπάτζετ της κατηγορίας και με ρόστερ που απαρτίζεται από όχι διαφημισμένους παίκτες, καταφέρνει και τα βάζει, κερδίζοντας αντιπάλους με εμφανώς μεγαλύτερους προϋπολογισμούς και διαφορετικούς στόχους. Η άποψή μας, μετά από εμπειρία χρόνων, είναι ότι τα μπάτζετ βοηθούν. Οι ομάδες, ωστόσο, οι παρέες και το μεράκι, πολλές φορές κερδίζουν. Οχι πάντα, βέβαια. Απλή συμβουλή, από παλαιότερους προς νεοφώτιστους, διότι κι εμείς κάποτε πρωτοεμφανιζόμενοι ήμασταν και ξεκινάγαμε. Και κάναμε τα ίδια, ίσως και μεγαλύτερα λάθη. Αλλά από τα λάθη μόνο να μάθει έχει κανείς. Κι εμείς όπως φαίνεται, κάτι μάθαμε. Οσο για το ντόπινγκ κοντρόλ που αναφέρεστε, ο Πανερυθραϊκός και αυτή τη στιγμή είναι διατεθειμένος να περάσει όλους τους παίκτες του από τα τεστ, που λέτε. Γιατί το μόνο βοήθημα που μπορούμε να δώσουμε σε αυτούς, είναι νερό... Ζαγόρι. Και αυτό γιατί είναι χορηγία. Αλλιώς, νερό βρύσης. Εμείς δεν μπορούμε ούτε... καφέ να προσφέρουμε, για να τονώσουμε το νευρικό σύστημα των παικτών μας, γιατί το πορτοφόλι δεν αντέχει. Αλλοι μπορούν. Αλλά μάλλον... ενοχλούμε.

Κλείνοντας, θα θέλαμε να πούμε ότι η πίεση και οι τόνοι, που έχουν αρχίσει να ανεβαίνουν, λόγω των μεγάλων επενδύσεων από ομάδες, αλλά που δυστυχώς δεν γίνεται όλοι να ανέβουν κατηγορία και για κάποιους η επένδυση θα παραμείνει επένδυση, δημιουργεί προβλήματα, ένταση και καλό θα είναι ντόπινγκ κοντρόλ να περνούν ακόμη και οι πρόεδροι... Με αθλητικούς χαιρετισμούς. Πανερυθραϊκός Α.Σ...».