Εχει εξελιχθεί σε... φονέα των πρωτοπόρων. Ο Πανερυθραϊκός έχει καταφέρει μέχρι τώρα να σταματήσει το αήττητο του Φάρου και της Κύμης -των δύο πρώτων- αλλά και να νικήσει στην έδρα του τον Προμηθέα (το περασμένο Σάββατο) και τη Λευκάδα -δύο ομάδες για πλέι οφ! Μόνο ο Εθνικός του έχει... ξεφύγει, αλλά με τους Πειραιώτες θα παίξουν τον Μάιο στην έδρα τους!

ΤΟΥ ΣΠΥΡΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

«Εχουμε νικήσει τις τρεις πιο δυνατές ομάδες της κατηγορίας σε μπάτζετ και ρόστερ, συν τη Λευκάδα. Σίγουρα όμως για να συμβεί αυτό χρειάζεται και λίγο η τύχη, λίγο να σε υποτιμήσει ο αντίπαλος» λέει στο «Goal» ο κόουτς της ομάδας Δημήτρης Χουχουλής και συνεχίζει: «Ξέρουμε τι κάνουμε και ποιοι είμαστε. Παλεύουμε όλα τα παιχνίδια και είναι χαρακτηριστικό πως πέντε έχουν πάει στην παράταση ενώ κανείς δεν μας έχει κερδίσει εύκολα. Θέλουμε να συνεχίσουμε έτσι. Να σωθούμε και αν γίνεται δίχως τα πλέι άουτ. Ολα τα άλλα μακριά από εμάς γιατί... θα μας πέσει ο ουρανός στο κεφάλι!».

«Εχει χτίσει κοινό...» 

Η θετική πορεία που έχει η ομάδα έχει αντίκτυπο και στον κόσμο που πάει στο γήπεδο. Σε πολλά παιχνίδια, όπως και το Σάββατο με τον Προμηθέα, πολλοί ήταν αυτοί που έμειναν έξω, γιατί το γήπεδο γέμισε!

«Στεναχωριέμαι για αυτούς που δεν μπαίνουν. Είναι άνθρωποι που τους συναντώ καθημερινά και θέλουν να είναι δίπλα στην ομάδα. Ο Πανερυθραϊκός έχει χτίσει το κοινό του. Είναι ο σύλλογός τους πλέον. Θεωρώ πως ακόμα και γήπεδο 1000 θέσεων να είχαμε, ενδεχομένως να υπήρχε και πάλι πρόβλημα. Τους ευχαριστούμε» λέει ο κόουτς Χουχουλής. Και συνεχίζει: «Επίσης, αυτό που θέλουμε είναι να κρατήσουμε ψηλά το επίπεδο. Σε αυτές τις εποχές που ζούμε πρέπει να τα αντιμετωπίζουμε όλα σαν μια γιορτή».

Το παρατσούκλι της φετινής ομάδας είναι... Νησιά Φερόε. «Στην αρχή της σεζόν μάς είχαν μέσα στις ομάδες που έπαιζαν απευθείας. Οι περισσότεροι παίκτες δεν έχουν εμπειρία από την κατηγορία. Είναι αυτό που λέμε ‘’στα υπόγεια είναι η θέα’’. Αν ψάξεις, θα βρεις παίκτες που θέλουν να δείξουν πράγματα που δεν μπόρεσαν όταν ήταν νεότεροι».

Η δύναμη  της έδρας

Ο Πανερυθραϊκός ισοβαθμεί στην πέμπτη θέση της βαθμολογίας με το Παγκράτι, έχοντας ρεκόρ εντός έδρας 6-1 και συνολικό 8-7. Οι «ροσονέρι» είναι η μοναδική ομάδα που έχει περάσει από τη Ν. Ερυθραία, έχοντας νικήσει στην παράταση. Συνολικά ο Πανερυθραϊκός έχει δύο νίκες και τρεις ήττες στο εξτρά πεντάλεπτο.

Πηγή: GOAL News (8/2/15)