Το Παγκράτι επικράτησε με 82-77 του Ψυχικού στο κλειστό του Μετς, και έφτασε τις 12 νίκες στο πρωτάθλημα, κάνοντας το μεγαλύτερο βήμα για την αποφυγή των πλέι άουτ που ήταν και ο αρχικός του στόχος. Ο Ντίνος Καλαμπάκος μίλησε στην Κάτια Πετροπούλου μετά το τέλος της αναμέτρησης μιλώντας για μια σημαντική νίκη, ενώ αναφερόμενος για την ανακοίνωση που εξέδωσαν οι «ροσονέρι» σχετικά με τον ορισμό των διαιτητών πριν το παιχνίδι ανέφερε χαριτολογώντας πως πάντα η ομάδα του κάνει πρωτότυπα πράγματα, ενώ σε ερώτηση για τον έχει παράπονα μετά το παιχνίδι, τόνισε πως η συμπεριφορά του εν λόγω διαιτητή ήταν υποδειγματική.

Αναλυτικά μίλησε...

-Σχετικά με τον αγώνα

«Ήταν ένα εξαιρετικό παιχνίδι, διότι και οι δύο ομάδες ψάχναμε μία νίκη για να αποφύγουμε τα πλέι-άουτ. Μάλλον και μαθηματικά, εμείς τώρα τη γλιτώνουμε, το Ψυχικό έχει λίγο ακόμα δρόμο. Ήταν μεγάλο παιχνίδι, όσον αφορά την κρισιμότητα που υπήρχε και για τις δύο ομάδες. Παίξανε και καλά, και ελεύθερο μπάσκετ, μπήκαν και 160 πόντοι. Νομίζω είναι ένα παιχνίδι που το ευχαριστήθηκε ο κόσμος, οι θεατές, το Παγκράτι. Είμαστε καλά και ο αγώνας συνεχίζεται».

-Σχετικά με την “πρωτότυπη” ανακοίνωση που εξέδωσε ο Α.Ο.Π. κι έδινε το δικαίωμα στους διαιτητές να ζητήσουν από τον κόσμο να φύγει, σε περίπτωση που έχουν απρεπή συμπεριφορά

«Το Παγκράτι κάνει πρωτότυπα πράγματα. Νομίζω ότι απ' το να υπήρχε κάποια γκρίνια ή κάποιο σχόλιο μετά το παιχνίδι είναι κατόπιν εορτής. Η διοίκηση του Παγκρατίου έχει ένα σκεπτικό, έχει μία λογική και είπε “αυτό”. Δεν κρίνω αν είναι σωστό ή λάθος. Κρίνω ότι το κάνανε στο χρόνο που έπρεπε. Το Παγκράτι ήθελε να κάνει κάτι δικό του, κάτι ξεχωριστό».

-Αν υπάρχει τελικά κάποιο παράπονο από τη διαιτησία

«Όχι, δεν έχουμε κανένα παράπονο. Και να πούμε ότι κι ο άνθρωπος για τον οποίο βγήκε αυτή η ανακοίνωση, ότι ήταν κύριος με “Κ”. Και σαν γενικότερη συμπεριφορά, αλλά και σαν αγωνιστική, μέσα στο γήπεδο».

-Για το πόσο γρήγορα θα επιστρέψει ο Μήτσιαλος στην ομάδα

«Οι γιατροί λένε πως αν γίνουν όλα όπως πρέπει, σε κανένα 20μερο θα είναι πίσω. Νομίζω ότι θα χάσει μόνο το επόμενο παιχνίδι με τον Ηρακλή. Τώρα έχουμε ρεπό, μετά παίζουμε με τον Ηρακλή και μετά μεσολαβεί το Πάσχα. Στις διακοπές του Πάσχα κοντά πιστεύω θα έχει ενσωματωθεί και θα υπάρχει και μια εβδομάδα προετοιμασίας πριν για το παιχνίδι με την Κύμη»

Πηγή: basketblog.gr