Μέσα σε δύο αγωνιστικές η Δόξα κατάφερε να εδραιώσει τη θέση της στην πεντάδα και να βάλει τις βάσεις για τη συμμετοχή της στα πλέι οφ. Αρχικά η νίκη επί του Φάρου και εν συνεχεία το διπλό στην Πάτρα έγειραν την πλάστιγγα προς την ομάδα της Λευκάδας.

ΤΟΥ ΣΠΥΡΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

Αυτήν τη στιγμή οι νησιώτες μοιάζουν ως το μεγάλο φαβορί για την πέμπτη θέση καθώς πέρα από το γεγονός πως έχουν μία νίκη παραπάνω, τους ευνοεί το πρόγραμμα. Στις έξι τελευταίες αγωνιστικές έχουν να επισκεφθούν τα γήπεδα των τριών τελευταίων (Πευκοχώρι, Βέροια, Περιστέρι) ενώ υποδέχονται ομάδες που είναι κάτω από τους ίδιους στη βαθμολογία (Πεύκα, Δούκα, Ψυχικό) και παράλληλα έχουν την ευκαιρία να τους βγάλουν εκτός διεκδίκησης (αν θεωρητικά έχουν οι δύο τελευταίοι) της πέμπτης θέσης.

Δεν... θέλει την Κύμη

Σε περίπτωση που η Δόξα τερματίσει τέταρτη, τότε δεν θέλει δεύτερη την Κύμη. Οι Ευβοιώτες έχουν νικήσει και στα δύο μεταξύ τους παιχνίδια οπότε θα μπουν με το απόλυτο πλεονέκτημα στα πλέι οφ που κρίνονται στις τρεις νίκες και μεταφέρονται τα αποτελέσματα της κανονικής περιόδου. Αντίστοιχα με τον Φάρο και τον Εθνικό είναι στο 1-1 ενώ έχει το 2-0 με τον Προμηθέα.

Απειλεί μόνο το Παγκράτι

Ο βασικός αντίπαλος της Δόξας είναι η ομάδα-έκπληξη της φετινής Α2, το Παγκράτι. Οι «ροσονέρι», που έχουν το πλεονέκτημα σε πιθανή ισοβαθμία με τη Δόξα, έχουν πανηγυρίσει επτά ροζ φύλλα αγώνα μακριά από το Μετς. Για να βρεθούν εκείνοι στην πεντάδα θα πρέπει να κάνουν μία νίκη παραπάνω από τη Λευκάδα αλλά και να «βγάλουν από τη μέση» τη Λιβαδειά με την οποία παίζουν στη Βοιωτία την προτελευταία αγωνιστική. Το Παγκράτι είναι ουσιαστικά η μοναδική ομάδα που μπορεί να την απειλήσει αλλά έχει δυσκολότερο πρόγραμμα.

Η ΑΕΛ δύσκολα θα μπορέσει να κάνει το κάτι παραπάνω μιας και είναι δύο νίκες πίσω και έχει το μειονέκτημα. Επίσης δύσκολα θα καταφέρουν την υπέρβαση είτε ο Δούκας είτε το Ψυχικό που είχε στο -3, ενώ έχουν να επισκεφθούν και οι δύο το νησί.

Το πρόγραμμα τους
Αγωνιστική
5. Παγκράτι (35β.)
6. Δόξα (35β.)
25η
Ρεπό
Πεύκα
26η
Ηρακλής
Φίλιππος*
27η
Κύμη*
Πευκοχώρι*
28η
Πανερυθραϊκός
Δούκας
29η
Λιβαδειά*
Περιστέρι*
30ή
Πευκοχώρι
Ψυχικό

* Εκτός έδρας

(Το κείμενο δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα GOAL News στις 11/4/16)