Πέντε στροφές πριν από το φινάλε του πρωταθλήματος και τα δεδομένα στη μάχη του τίτλου άλλαξαν μετά από τη νίκη του Περιστερίου επί του Φάρου. Πλέον η ομάδα του Κερατσινίου έμεινε στις 19 νίκες, όσες έφτασε και η Κύμη που έχει και ένα ματς λιγότερο, ενώ ο μεγάλη ευκαιρία πέταξε ο Εθνικός που θα μπορούσε να μειώσει σε απόσταση αναπνοής αλλά έμεινε στις 17.

ΤΟΥ ΣΠΥΡΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

Η Κύμη θα υποδεχθεί τον Φάρο σε ένα παιχνίδι που ενδεχομένως να είναι και τελικός -απευθείας- ανόδου, ωστόσο παρά το λιγότερο παιχνίδι που έχει η Ευβοϊκή ομάδα έχει πολύ πιο δύσκολο πρόγραμμα, καθώς θα παίξει με πέντε από τις επτά πρώτες ομάδες της βαθμολογίας. Συγκεκριμένα θα πάει στη Λιβαδειά, την Καλλιθέα και την Πάτρα ενώ θα υποδεχθεί το Παγκράτι και τον Φάρο.

Από την άλλη ο Φάρος έχει πολύ πιο βατό πρόγραμμα παίζοντας τρία εντός έδρας ματς (Ψυχικό, Ηρακλή, Ερυθραία) και θα φύγει εκτός Αττικής μόνο για το ματς με την Κύμη. Θυμίζουμε πως στο παιχνίδι του πρώτου γύρου ο Φάρος είχε νικήσει με 94-65 σε ένα +29 που ενδεχομένως να παίξει το δικό του ρόλο.

Ο Εθνικός και τα πλέι οφ

Η ήττα από το Ψυχικό στέρησε από τον Εθνικό την ευκαιρία να μείνει σε απόσταση αναπνοής από την πρώτη θέση μιας και πλέον οι πιθανότητες που έχει για να μπει σφήνα ανάμεσα σε Φάρο και Κύμη είναι ουσιαστικά μόνο μαθηματικές. Από την άλλη βέβαια οι Πειραιώτες μετά και από την ήττα του Προμηθέα στον Δούκα είναι αγκαλιά με το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ, που είτε παίξει με τους Πατρινούς είτε με τη Λευκάδα, είναι στο 1-1 στην κανονική περίοδο.

Στο 1-1 είναι και με τον Φάρο ενώ στα μέσα του επόμενου μήνα (14/5) θα υποδεχθεί την Κύμη από την οποία είχαν χάσει στην Εύβοια και θα θέλουν να φέρουν τη σειρά στα ίσια καθώς υπάρχει το ενδεχόμενο συνάντησής τους στα πλέι οφ.

Από εκεί και πέρα ανοικτό είναι πλέον το θέμα της τέταρτης θέσης με τη Λευκάδα να είναι μία νίκη πίσω από τον Προμηθέα αλλά να έχει πολύ πιο βατό πρόγραμμα αλλά και την ισοβαθμία.

Το πρόγραμμά τους ως το φινάλε
Αγων. Φάρος (43β.) Κύμη (42β.) Εθνικός (41β.)
26η Ψυχικό Λιβαδειά* Ρεπό
27η Ρεπό Παγκράτι Ηρακλής*
28η Ηρακλής Εθνικός* Κύμη
29η Κύμη* Φάρος Πανερυθραϊκός*
30ή Πανερυθραϊκός Προμηθέας* Λιβαδειά
* Εκτός έδρας

(Το κείμενο δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα GOAL News στις 18/4/16)