Στο κενό έπεσαν όσες προσπάθειες έκαναν οι εμπλεκόμενες ομάδες να πείσουν την Ελληνική ομοσπονδία καλαθοσφαίρισης να ακυρώσει τα πλέι άουτ, που έχουν οριστεί από την προκήρυξη του πρωταθλήματος.

Συγκεκριμένα, και όπως σας είχαμε ενημερώσει αντιπρόσωποι των ομάδων βρέθηκαν στα γραφείο της ΕΟΚ, και μίλησαν στις 11/5 με τον αντιπρόεδρο της ομοσπονδίας και πρόεδρο της επιτροπής πρωταθλημάτων, Αριστείδη Γολέμη, θέτοντας του τους προβληματισμούς τους. Μάλιστα δε, προχώρησαν ένα βήμα παρακάτω στέλνοντας και γραπτώς το αίτημα τους, θέτοντας να αποφύγουν τα ψυχοφθόρα πλέι άουτ, με την πρόταση να έχει ως αντικείμενο τον υποβιβασμό των τριών τελευταίων ομάδων (ΟΦΗ και τις δυο που έχουν κλειδώσει, δηλαδή τον Φίλιππο Βέροιας και το Πευκοχώρι), με τον αριθμό των ομάδων να μένει στις 16 και τη νέα περίοδο.

Από την αρχή το ρεπορτάζ έλεγε πως μια τέτοια αλλαγή, και αυτή τη χρονική περίοδο φάνταζε αδύνατη, καθώς θα συναντούσε αρκετές αντιδράσεις, και έτσι όπως απορρέει, οι ομάδες θα συμμετέχουν κανονικά στα ψυχοφθόρα πλέι άουτ, που θα κρίνουν την παραμονή στην κατηγορία.

Πηγή: basketblog.gr