Επικοινωνία a2basket@hotmail.com

ΣΥΝΤΟΜΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ

Το BasketA2.gr ανανεώνεται και σύντομα θα βρίσκεται και πάλι στον αέρα


days

hours

minutes

seconds

Subscribe to our newsletter

Sign up now to our newsletter and you'll be one of the first to know when the site is ready:

Copyright © BasketA2 | Powered By Blogger

Τακιανός: «Θέμα κούρασης και ενέργειας»

Τους λόγους για τους οποίους η ομάδα της Δόξας δεν κατάφερε να φέρει εις πέρας το στόχο που είχε θέσει, μίλησε ο Φώτης Τακιανός, στο τέλος του παιχνιδιού με το Ψυχικό, με το οποίο έπεσε η αυλαία του πρωταθλήματος της φετινής Α2 και στο οποίο η ομάδα της Λευκάδας ηττήθηκε με 77-72

«Αυτή τι στιγμή είμαστε όλοι στεναχωρημένοι λόγω του ότι κάναμε με υπερπροσπάθεια όλη την σεζόν για να πιάσουμε ένα στόχο που στην αρχή φαινότανε δύσκολος αλλά στη συνέχει με πολύ κόπο και προσπάθεια, φέραμε τα πράγματα σε ένα σημείο, που εξαρτιόταν από εμάς αν θα μπει η ομάδα στα play offs και χρειαζόμασταν μία νίκη στα τελευταία τρία παιχνίδια». Είπε στην αρχή και συνέχισε για το τι δεν πήγε καλά στα τρία τελευταία παιχνίδια, όπου η ομάδα δεν πήρε τη μία νίκη που χρειάζονταν για να μπει στα play offs:

«Σε αυτά, είναι ευδιάκριτο ότι παίζουνε ρόλο ορισμένα πράγματα που είναι επαναλαμβανόμενα στη λήξη του πρωταθλήματος. Θα ξεκινήσω από κάτι που δεν ξέρω κατά πόσο είναι ορατό, που είναι ο υψηλός βαθμός κούρασης των βασικών παιχτών. Έτσι όπως έχει φτιαχτεί η ομάδα, στηρίζεται σε συγκεκριμένους παίχτες, οι οποίοι καθ΄ όλη την διάρκεια της σεζόν και κυρίως προς το τέλος της καλέστηκαν να σηκώσουν ένα απίστευτο βάρος, που έπρεπε να αντέξει το σώμα τους και ο εγκέφαλός τους, με την πίεση που υπήρχε για είσοδο στα play offs. Νομίζω ότι ήταν φυσιολογικό ότι δεν ανταποκριθήκανε με τη λογική ότι ήταν λίγοι, εδώ παίζει σπουδαίο και σημαντικό ρόλο το ρόστερ ήταν αποδυναμωμένο με δύο βασικούς παίχτες(Ιωάννου και Κούτρα), οι οποίοι έλειψαν και θα ήταν απαραίτητοι στην διαδικασία του ροτέισον. Στο αγωνιστικό κομμάτι καθαρά, κοιτώντας κανείς τις επιδόσεις μας, διακρίνει και βλέποντας τι αμυντική τακτική ακολουθούν οι αντίπαλοι, είναι ξεκάθαρο ότι είχαμε πρόβλημα να απειλήσουμε από μακρυά και τα ποσοστά μας τα τρία τελευταία παιχνίδια αγκομαχούν σε ποσοστό ελεύθερων σουτ, τις τάξεως του 14-15 τοις εκατό. Νομίζω ότι έπαιξε σημαντικό ρόλο στο πόσο οι αντίπαλοι το διάβασαν αυτό, δεν ανταποκριθήκαμε σε αυτό και είναι κάτι το οποίο είναι πολύ ευδιάκριτο».

Για το ότι συνέχιζαν να σουτάρουν τρίποντα: «Κανείς ψηλός δεν έκανε παραπάνω από τρία σουτ, πέρα του Κένζο. Οι ψηλοί μας λοιπόν παίχτες, όταν σε αφήνουν τόσο ελεύθερο θα πρέπει να δοκιμάσουν σε κάποια φάση να απειλήσουν. Γιατί δεν μπορεί μια κλειστή άμυνα όπως η σημερινή και στα προηγούμενα δύο παιχνίδια, που μας πήραν το μέσα παιχνίδι τόσο βίαια, να είμαστε μόνοι μας και να μη σουτάρουμε. Τώρα το ότι είμαστε άστοχοι, νομίζω ότι και ο χρόνος που έβλεπα ήταν προς το τέλος των επιθέσεων και έπρεπε να γίνουν τα σουτ. Το θέμα ήταν ότι ήταν άστοχα από παίχτες που έχουν καλό ποσοστό γενικά στην καριέρα τους. Νομίζω ότι μετράει και η πίεση του αποτελέσματος πάρα πολύ».

Για την αμυντική τακτική: «Η άμυνα του πρώτου ημιχρόνου, που είχαμε ένα πρόβλημα στην αντιμετώπιση του Νίκου στο συγκεκριμένο κομμάτι, που το διορθώσαμε στο δεύτερο. Αλλά αυτό που φαίνεται ότι στοιχίζει στην ομάδα, είναι ότι στο τέλος που πρέπει να έχουμε καθαρό μυαλό και στην άμυνα και στην επίθεση εκεί έχουμε έλλειμμα δυνάμεων. Δηλαδή, όταν εμείς έχουμε τρεις παίχτες που αγωνίζονται 38 λεπτά και ο αντίπαλος δεν έχει παίχτη που να αγωνίστηκε πάνω από 24 λεπτά το μεγαλύτερο, η αμυντική απόδοση, εξαρτάται και από αυτό. Αν μπορούν οι παίχτες να παίξουν ή αν έχουν τις δυνάμεις. Περισσότερο μπορούμε να πούμε ότι δεν ακολουθήθηκε έξυπνα η τακτική, όταν έπρεπε να δώσουμε τα φάουλ, δεχόμασταν καλάθι. Και αν θυμάστε τα δυο καλάθια που κρίνουν ουσιαστικά το παιχνίδι, είναι δύο καλάθια, το ένα του Δημάκου από την κορυφή, που δεν είναι θέμα αμυντικό και του Αγγελακόπουλο από την γωνία που επίσης, δεν έχει τακτική, που είναι μια πάσα και ένα σουτ. Δεν είμαι ευχαριστημένος από την απόδοση της ομάδας, παρόλο που πρέπει να δούμε κάτω από ποιες διαδικασίες η ομάδα δεν μπορεί να παίξει άμυνα , όταν από την κούραση δεν υπάρχουν μέσα πόδια».

Για τον κόσμο: «Σήμερα είχαμε κόσμο και στηρίχθηκε η ομάδα. Στο προηγούμενο παιχνίδι με τον Δούκα δεν είχαμε την στήριξη. Προφανώς νομίζανε ότι με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο θα προχωρούσαμε στα play offs. Ο κόσμος θα πρέπει να καταλάβει ένα πράγμα, ότι η Δόξα Λευκάδας, είναι η ομάδα του τόπου της Λευκάδας και δεν έρχεται ο κόσμος για να υποστηρίξει πρόσωπα, αλλά κάθε αυτού την ομάδα. Δηλαδή, αν σήμερα, είμαι εγώ ή αύριο είναι άλλος και αν σήμερα είναι οι τάδε παίχτες και αύριο είναι οι άλλοι, αυτό για τον κόσμο δεν πρέπει να παίζει κανένα ρόλο. Πρέπει να υποστηρίζει την ομάδα. Το σήμα που λέγεται Δόξα Λευκάδας και την ομάδα του τόπου του. Θέλω να το καταθέσω αυτό ότι σε οποιοδήποτε τόπο πας, οι φίλαθλοι και ο κόσμος του τόπου πρέπει να υποστηρίζει την ομάδα του τόπου, μακριά από πρόσωπα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.

Comments

Recent

Bottom Ad [Post Page]

Trending Post

6/ugrid/recent
Abstract are tiny Particles which is a Great Innovation Play
Online Shopping is Best Way to Shop without any Hassel
Gradient is Best Color Used In Web Developing Helps to Customers

Recent Blog Posts

See Our Work here below to Inspire Learn More About SEO.

Liquid Crystal is the Blue Color Filter which is Pure

Our Most Powerfull Concept

Here we works better to Provide a Premium Service where users can get most Liked Gadgets.

Working on a Project Tool

Client and Industry Idea's where we provide best tips for Ranking on the Web and Popular Search Engines to get more benefits

Φόρμα επικοινωνίας

Categories

Labels

Footer Copyright

Design by - Blogger Templates | Distributed by Free Blogger Templates

About Us

Blighter-light Template is Designed Theme for Giving Enhanced look Various Features are available Which is designed in User friendly to handle by Piki Developers. Simple and elegant themes for making it more comfortable

Travel the world

Full width home advertisement

Keep Traveling

Travel everywhere!

Author Description

Hey there, We are Blossom Themes! We are trying to provide you the new way to look and use the blogger templates. Our designers are working hard and pushing the boundaries of possibilities to widen the horizon of the regular templates and provide high quality blogger templates to all hardworking bloggers!

Advertisement

Post Page Advertisement [Top]

Climb the mountains