Ο Αίολος επιβεβαίωσε τον τίτλο του φαβορί και πραγματοποιώντας μία ξέφρενη πορεία έκοψε πρώτος το νήμα στο πρωτάθλημα της Β' εθνικής στον όμιλο του Βορρά. Με ρεκόρ 27-1 η ομάδα του Αστακού πήρε την άνοδο για την Α2 και πλέον ετοιμάζεται για την πρώτη της συμμετοχή στη δεύτερη τη τάξη κατηγορία της χώρας. Ο τεχνικός των Αιτωλοακαρνάνων, Μιχάλης Κουταλιανός, μίλησε στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ (sepk.gr) για την πορεία της ομάδας του αλλά και για τα όσα είπε στους παίκτες του στην αρχή της σεζόν.

Αναλυτικά μίλησε για:

Για την κατάκτηση του πρωταθλήματος και την άνοδο της ομάδας: «Η χαρά είναι μεγάλη γιατί ουσιαστικά αυτό είναι το πρώτο μου πρωτάθλημα ως head coach. Καταφέραμε να δώσουμε χαρά στον κόσμο μας, τον πρόεδρο και τη διοίκηση κι αυτό είναι σημαντικό. Είναι ωραίο να βλέπεις κόσμο ευτυχισμένο για την ομάδα του τόπου του κι αυτό σε γεμίζει. Στο τελευταίο παιχνίδι ήταν μία έκρηξη συναισθημάτων γιατί όλη τη χρονιά προσπαθούσαμε να κρατήσουμε χαμηλούς τόνους. Στο τέλος το γιορτάσαμε όπως έπρεπε».

Για τον απολογισμό της χρονιάς που τελείωσε με μόλις μία ήττα: «Τι μπορείς να πεις για μία ομάδα που ο απολογισμός της είναι 27-1; Μόνο μπράβο αξίζουν στους παίκτες μας, τους συνεργάτες μου, τον πρόεδρο και την διοίκηση. Επιβεβαιώσαμε τον τίτλο του φαβορί που μας είχε δοθεί από πέρσι που χτίστηκε η ομάδα. Θα το χαρούμε για λίγες ημέρες ακόμα και μετά ξεκινάμε το σχεδιασμό της νέα σεζόν».

Για τον πήχη που ήταν ψηλός από την αρχή της σεζόν: «Δεν μπορείς να κρυφτείς πίσω από το δάκτυλο σου. Ήμασταν το πιο ποιοτικό ρόστερ της κατηγορίας, όμως αυτό δεν σήμαινε ότι θα έπρεπε να υποτιμήσουμε τις υπόλοιπες ομάδες. Ακόμα και μεταξύ μας δεν κρυφτήκαμε από τις ευθύνες. Από την πρώτη ημέρα που βρεθήκαμε στο γήπεδο είπαμε ότι είναι μονόδρομος η άνοδος. Είχαμε πει ότι αν δεν καταφέρουμε να ανέβουμε θα είναι αποτυχία για όλους μας και θα γραφτεί με μαύρα γράμματα στα βιογραφικά όλων μας.
Γενικά είχα την τιμή να συνεργαστώ με εξαιρετικούς αθλητές που ήταν και άψογοι χαρακτήρες. Το οικογενειακό κλίμα που φτιάχτηκε και το δέσιμο που υπήρξε έκανε τη δουλειά μας πιο εύκολη. Όλων η επιλογή να έρθουν στον Αστακό ήταν συνειδητή και τα πράγματα ήταν ξεκάθαρα από τον προηγούμενο Ιούνιο».

Για τα σχέδια που γίνονται για το μέλλον: «Θεωρώ ότι ακόμα είναι νωρίς. Υπάρχουν κάποιες συναντήσεις με τον πρόεδρο, όμως δεν υπάρχει τίποτα ανακοινώσιμο. Δεν μας πιέζει ο χρόνος ιδιαίτερα, καθώς ακόμα είναι νωρίς. Σε λίγο καιρό θα αρχίσουμε να σχεδιάζουμε και να δημιουργούμε την ομάδα της επόμενης σεζόν».