Ο φόργουορντ του Φάρου Κερατσινίου, Βαγγέλης Καράμπουλας μίλησε στον Sport24 Radio 103,3 και στην εκπομπή «Πάμε αποδυτήρια», για την πέμπτη άνοδο στην Βasket League.

Ο Βαγγέλης Καράμπουλας μίλησε:

Για την παράδοση στις ανόδους: “Έχω πέντε ανόδους μέχρι τώρα. Έχω συμβόλαιο με τον Φάρο, θα ήθελα να μείνω στην ομάδα αλλά ποτέ δεν ξέρεις”.

Για την φετινή πορεία: “Ξεκινήσαμε πολύ εντυπωσιακά. Μας έδωσαν ώθηση οι αγώνες στο Κύπελλο. Συνεχίσαμε και στο Πρωτάθλημα. Πήραμε σημαντικές νίκες με ΠΑΟΚ και Κύμη. Από κει και έπειτα υποτιμήσαμε την κατηγορία και πιστέψαμε ότι εύκολα ή δύσκολα θα ανέβουμε. Είδαμε όμως ότι δεν είναι καθόλου εύκολο. Τέλος καλό όλα καλά. Συγκεντρωθήκαμε φτάσαμε στα πλέι οφ και ανεβήκαμε”.

Για την κούραση μέσα στη χρονιά: “Παίζει ρόλο η κόπωση και η ηλικία, ωστόσο απέναντι σε μια νεανική ομάδα απέναντι στο Παγκράτι, είχαμε περισσότερους αιφνιδιασμούς. Κάποιες φορές χρειάζεται η εμπειρία”.

Για τη σύγκριση των ομάδων με τις οποίες έχει ανέβει στην Α1: “Πολλές ομοιότητες με τον Φάρο είχε ο Ίκαρος Καλλιθέας. Όχι από άποψη μπάτζετ αλλά από θέμα εμπειριών στην κατηγορία. Με Ίκαρο και Καβάλα ήταν το πιο εύκολο, είχαμε κάνει ένα μεγάλο σερί και είχαμε ανέβει δύο μήνες πριν. Η ΑΕΚ είχε την μεγαλύτερη πίεση. Με τον Φάρο ήταν η πιο άνετη άνοδος αλλά λίγο έλειψε να είναι εφιαλτική η σεζόν”.

Το μάθημα που πήρε φέτος: “Αυτό που έμαθα φέτος ήταν ότι δεν πρέπει να υποτιμάω ποτέ κανέναν. Δεν είναι ότι το κάνω αλλά υποσυνείδητα το έκανε όλη η ομάδα μετά το μεγάλο σερί νικών. Δεν σταματήσαμε ποτέ να πιστεύουμε. Ήρθε δύσκολα η άνοδος, εμείς φταίμε, αλλά σημασία έχει πως πετύχαμε τον στόχο μας”.

Για την συνύπαρξη με τον Κακιούζη: “Ο Μιχάλης είναι κύριος και απόλυτα επαγγελματίας. Ποτέ δεν δυσανασχέτησε. Είναι τιμή που έπαιξα μαζί του. Το 2005 κλαίγαμε όταν σήκωνε το ευρωπαϊκό με την Εθνική ομάδα. Είναι κρίμα που την τελευταία χρονιά δεν έπαιξε λίγο παραπάνω”.