Χαρακτηρίστηκε ως το πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα των τελευταίων ετών, και όχι άδικα. Αλλωστε, και μόνο η... επέκταση της σεζόν, με τα πλέι οφ και τα πλέι άουτ, έκανε εκ των πραγμάτων ακόμα πιο ενδιαφέρουσα τη φετινή Α2.

Η κατηγορία κέρδισε φέτος πολλά φώτα δημοσιότητας, καθώς η παρουσία δυνατών ομάδων αλλά και παικτών με μεγάλη καριέρα στην Α1, σε συνδυασμό με την τηλεοπτική κάλυψη, αύξησε το ενδιαφέρον, και αυτό φάνηκε και από τα γεμάτα γήπεδα. Ειδικά αυτό το τελευταίο είναι από τα μεγάλα κέρδη της φετινής χρονιάς, καθώς οι περισσότερες ομάδες συγκέντρωναν, και συνεχίζουν στα πλέι οφ, κόσμο στα γήπεδά τους.

Από την άλλη, η χρονιά έμοιαζε πιο... προβλέψιμη από ποτέ. Οι ομάδες που θα πρωταγωνιστούσαν είχαν φροντίσει να κάνουν θόρυβο από το καλοκαίρι και ουσιαστικά το επιβεβαίωσαν σε αυτούς τους εννέα μήνες της σεζόν.

Η μεγάλη νικήτρια ήταν η Κύμη, που έκανε εξαιρετικό δεύτερο γύρο και κατέκτησε το πρωτάθλημα και μαζί την έβδομη συνεχόμενη άνοδό της! Ο Φάρος, μετά από τη μεγάλη επιτυχία της συμμετοχής στον τελικό του Κυπέλλου, έδειξε να αποπροσανατολίζεται, ωστόσο ακόμα και τώρα μοιάζει φαβορί για την άνοδο μέσω των πλέι οφ. Μία διαδικασία που έδωσε ελπίδες και στις ομάδες της τρίτης και της τέταρτης θέσης, που σε παλιότερα χρόνια θα είχαν βγει εκτός στόχων.

Αντίστοιχα, τα πλέι άουτ δεν επέτρεψαν ουσιαστικά σε όλες τις ομάδες κάτω από την έκτη θέση να είναι αδιάφορες στο φινάλε και αυτό βοήθησε και στην ίδια την αξιοπιστία του πρωταθλήματος.

Ωστόσο υπάρχει και η άλλη πλευρά του νομίσματος. Για μία ακόμα χρονιά η κατηγορία μοιάζει να είναι μακριά από αυτό που ονομάζουμε «παραγωγική διαδικασία», ενώ οι περισσότερες από τις ομάδες δείχνουν να είναι... μιας χρήσης.

Η post season τόνωσε το ενδιαφέρον και έκανε πιο συναρπαστικό το πρωτάθλημα, είναι όμως μόλις το πρώτο βήμα από αυτά που πρέπει να γίνουν ώστε η Α2 να αποκτήσει -και πάλι- τη δική της ταυτότητα.

Διαβάστε τη συνέχεια του αφιερώματος στο www.SentraGoal.gr