Την πρώτη του μεταγραφή ολοκλήρωσε ο Δούκας ντύνοντας στα χρώματα της ομάδας έναν... παλιό γνωστό. Ο λόγος για τον Δημήτρη Κομποδιέτα που αποχώρησε από τον Φάρο και επιστρέφει στην ομάδα των εκπαιδευτηρίων έπειτα από 12 χρόνια, εκεί που άρχισε την καριέρα του.

Η ανακοίνωση: «Ο Α.Σ.Ε. Δούκα ανακοινώνει την απόκτηση του Δημήτρη Κομποδιέτα.

Ο 31χρονος γκαρντ/φόργουορντ επιστρέφει στην ομάδα από την οποία ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα και υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας ενός έτους, αποτελώντας έτσι την πρώτη φετινή μεταγραφή του συλλόγου.

Who Is Who

Ο Δημήτρης Κομποδιέτας συνδυάζει την ποιότητα με την εμπειρία καθώς στα 31 του χρόνια έχει πολλές παραστάσεις από ομάδες υψηλού επιπέδου, ενώ διακρίνεται για το "φαρμακερό" του σουτ.

Γεννημένος στις 26 Απριλίου του 1985 και με ύψος 1.95, ξεκίνησε την καριέρα του από τον Α.Σ.Ε. Δούκα. Τη σεζόν 2003-04, σε ηλικία 18 ετών φόρεσε τη φανέλα των "μπλε" και πήρε το... βάπτισμα του πυρός στο πρωτάθλημα της Α2 όπου είχε 3 συμμετοχές.

Στη συνέχεια η πορεία του ήταν ανοδική και αγωνίστηκε κατά σειρά σε Δ.Α.Σ. Άνω Λιοσίων (04-05), Άλιμο (05-06), Ηλυσιακό (06-08), Πανελλήνιο (08-11), Κολοσσό Ρόδου (11-12), Περιστέρι (12-13), ΑΕΝ Κηφισιάς (12-14) και Φάρο Κερατσινίου (14-16).

Με τους Πειραιώτες είχε τη σεζόν που μας πέρασε κατά μέσο όρο 5.8 πόντους με 42% στα τρίποντα και 1.3 ριμπάουντ ανά αγώνα.

Στο πλούσιο βιογραφικό του Δημήτρη Κομποδιέτα περιλαμβάνονται η συμμετοχή του στο Final4 του Eurocup με τον Πανελλήνιο το 2010, η 5η θέση στην Α1 με τους "Ολυμπιονίκες" το 2009 και το 2010, η τέταρτη θέση με τον Κολοσσό Ρόδου το 2012 καθώς και το ασημένιο μετάλλιο με την Εθνική ομάδα των Ενόπλων στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2012.

Στις πρώτες του δηλώσεις ως μέλος της οικογένειας του Α.Σ.Ε. Δούκα, ο Δημήτρης Κομποδιέτας τόνισε: "Ο Δούκας ήταν η πρώτη ομάδα της καριέρας μου σε επαγγελματικό επίπεδο και αποτελεί χαρά για μένα το γεγονός ότι επιστρέφω σε αυτή. Προσωπικός μου στόχος είναι να δικαιώσω του προπονητές και την διοίκηση του συλλόγου για την επιλογή τους στο πρόσωπο μου. Σε ομαδικό επίπεδο, το παρκέ είναι ο καλύτερος... καθρέφτης για να δούμε ποιες θα είναι οι φιλοδοξίες μας και το πού μπορούμε να φτάσουμε στο πρωτάθλημα. Ελπίζω πάντα για το καλύτερο...».