Με ανακοίνωσή του ο Φάρος έβαλε τέλος στα σενάρια που είδαν το φως της δημοσιότητας και ήθελαν η ομάδα του Κερατσινίου να εξετάζει το ενδεχόμενο να καλύψει εκείνη τη θέση της Κηφισιάς στην Α1.

Οι άνθρωποι του Φάρου αναφέρουν το… αυτονόητο. Πως πριν από λίγες εβδομάδες η ομάδα αρνήθηκε την συμμετοχή της στην Α1, την οποία είχε κερδίσει με τη δεύτερη θέση της στην περυσινή Α2. Πως λοιπόν μετά από λίγο καιρό να αλλάξουν τα πλάνα τους -από τη στιγμή που έχουν να κάνουν με το οικονομικό- και εν τέλει να παίξουν στην πρώτη κατηγορία.

Η ανακοίνωση: «Με απορία παρακολουθούμε τις τελευταίες μέρες κάποια σενάρια που μας εμπλέκουν σχετικά με τη συμμετοχή μας στην Α1 κατηγορία. Αρχικά η απόφασή μας ήταν να μην ασχοληθούμε καθόλου επίσημα όπως δεν το κάναμε τόσο καιρό και για τα κακόβουλα δημοσιεύματα που μας έφεραν να έχουμε ως μεταγραφικούς στόχους λαμπερά ονόματα της Basket League με μόνο σκοπό να δημιουργήσουν λανθασμένη εικόνα στο κοινό για εμάς.

Αυτή τη φορά όμως δημοσιεύματα του στυλ «Μπλόκο σε Φάρο ή απαγορευτικό σε Φάρο» είναι δημοσιεύματα που ξεπερνούν τα όρια του κακόβουλου.

Διαψεύδουμε κάθετα ότι έχουμε επαφή με οποιονδήποτε παράγοντα της ΕΟΚ ή του ΕΣΑΚΕ το τελευταίο διάστημα για οποιοδήποτε θέμα αφορά τη θέση στην Α1.

Όλα αυτά τα σενάρια είναι στα όρια της επιστημονικής φαντασίας. Πριν ένα μήνα πήραμε μια καθαρή απόφαση που δε χωράει αμφισβήτηση ως προς τις προθέσεις της.

Αφήσαμε μία θέση, την οποία την κερδίσαμε στις τέσσερις γραμμές δικαιότατα, για λόγους που αναφέραμε στην τότε ανακοίνωσή μας και οι οποίοι λόγοι συνεχίζουν να υφίστανται.

Καλή επιτυχία λοιπόν σε όποια ομάδα αποφασίσει να αγωνιστεί στην Α1. Για εμάς είναι ένα θέμα που δε μας απασχολεί και θα θέλαμε να το σεβαστούν όλοι».