Ο Εθνικός βρίσκεται με το... ένα πόδι στην Basket League ωστόσο παρότι ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει η κατηγορία στην οποία θα αγωνίζεται, συνεχίζει να ενισχύει το δυναμικό του με νεαρούς Έλληνες παίκτες με εμπειρία κυρίως από τις μικρότερες κατηγορίες.

Νέο απόκτημα για τους Πειραιώτες, ο 25χρονος γκαρντ Γιώργος Παπαπέτρου που πέρυσι φόρεσε τη φανέλα του Ικάρου Καλλιθέας ενώ έχει φοιτήσει στο κολέγιο Φράνκλιν Πιρς.

Η ανακοίνωση: «Η Διοικούσα Επιτροπή του τμήματος Μπάσκετ του Εθνικού ΟΦΠΦ συνεχίζει τη στελέχωση της ομάδας, με παίκτες που έχουν κοινά χαρακτηριστικά στοιχεία: Είναι νέοι, ταλαντούχοι και με φιλοδοξίες. Τρίτος κρίκος στην αλυσίδα είναι ο Γιώργος Παπαπέτρου, ο οποίος από σήμερα ανήκει στην οικογένεια του Εθνικού.

Ο Γιώργος Παπαπέτρου έχει… γονιδιακή σχέση με το μπάσκετ.

Ο αδερφός του Ιωάννης, αγωνίζεται στον Ολυμπιακό, ενώ ο πατέρας του Αργύρης υπήρξε διεθνής μπασκετμπολίστας (με σημαντικότερο σταθμό της καριέρας του τον Παναθηναϊκό).

Ο Γιώργος Παπαπέτρου είναι 25 ετών, έχει ύψος 1μ96 και αγωνίζεται και στις δύο περιφερειακές θέσεις ("κόμπο" γκαρντ).

Ξεκίνησε από τον Πανιώνιο, βρέθηκε στον Ηλυσιακό, πριν φύγει για το κολέγιο Φράνκλιν Πιρς.

Επέστρεψε, εντάχθηκε στο δυναμικό του Κοροίβου. Μεταγράφηκε στον Προμηθέα Πατρών, αλλά κατέληξε στον Ίκαρο Καλλιθέας».

«Υπάρχει ένα κοινό στοιχείο, όχι μόνο στους παίκτες που έχουν αποκτηθεί, αλλά σε όλους όσοι στελεχώνουν τον Εθνικό: Η δίψα για διάκριση, η διάθεση να φτάσουμε -όλοι μαζί- όσο ψηλότερα γίνεται. Ο Γιώργος Παπαπέτρου είναι από τα παιδιά που ενσαρκώνουν αυτή τη φιλοσοφία, γι' αυτό και ταιριάζει απόλυτα στην ομάδα μας» δήλωσε ο Κωνσταντίνος Δεριζιώτης.

«Είναι παιδί της προπόνησης, έχει εξαιρετικό σωματότυπο για περιφερειακός παίκτης, είναι καλός αμυντικός και κάθε χρόνο δείχνει να βελτιώνει στοιχεία του παιχνιδιού του. Όλα αυτά μας οδήγησαν στην απόκτησή του» υποστήριξε ο Βαγγέλης Βλάχος.

«Φιλοδοξία μου είναι να αγωνιστώ στην Α1 με τη φανέλα του Εθνικού. Ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη που μου έδειξαν. Από την πρώτη στιγμή, που μίλησα με τον προπονητή και τους ανθρώπους της ομάδας, γνώριζα πού θα αγωνιστώ. Είναι σημαντικό πως όλοι όσοι είμαστε εδώ, μοιραζόμαστε το ίδιο όνειρο» είπε από την πλευρά του ο Γιώργος Παπαπέτρου.