Απόλυτη επιβεβαίωση του ρεπορτάζ του BasketA2.gr με τον Ανδρέα Κανονίδη να είναι και επίσημα παίκτης του Δούκα με την ομάδα του Αμαρουσίου να ανακοινώνει την απόκτησή του για έναν χρόνο,

Στις πρώτες του δηλώσεις ως μέλος του νέου ρόστερ του ΑΣΕΔ, ο Ανδρέας Κανονίδης τόνισε: «Είμαι πολύ χαρούμενος που από τη νέα σεζόν θα είμαι μέλος μιας ομάδας με εξαιρετική διοίκηση και προπονητικό τιμ. Από τις συζητήσεις μου με τον κόουτς Σάββα Συμεωνίδη κατάλαβα ότι ο Δούκας έχει υψηλές βλέψεις και αυτό είναι κάτι που ταιριάζει και στις δικές μου αγωνιστικές φιλοδοξίες. Είμαι αποφασισμένος να δώσω το 100% των δυνάμεων μου για να πετύχουμε τους στόχους μας...».

Η ανακοίνωση: «Ο Α.Σ.Ε. Δούκα ανακοινώνει την απόκτηση του Ανδρέα Κανονίδη. Ο 25χρονος forward (γεν. 26/7/1991) ύψους 2.01, θα αποτελέσει ένα από τα μεγάλα "όπλα" της ομάδας τη προσεχή αγωνιστική περίοδο, καθώς υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας ενός έτους».

Who is Who: «O Ανδρέας Κανονίδης έχει μεγάλη εμπειρία από τη κορυφαία κατηγορία του Ελληνικού μπάσκετ, παρά το νεαρό της ηλικίας του. Διεθνής με όλες τις "μικρές" Εθνικές ομάδες, ξεκίνησε τη καριέρα του από τον Πανιώνιο με τον οποίο είχε τη πρώτη του εμπειρία στην Α1 και στη συνέχεια αγωνίστηκε κατά σειρά σε Ηλυσιακό, Μαρούσι, Περιστέρι, Ρέθυμνο και Κόροιβο Αμαλιάδας.

Την περασμένη σεζόν (2015-16) φόρεσε τη φανέλα της Δόξας Λευκάδας με την οποία πραγματοποίησε εξαιρετικές εμφανίσεις. Αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ των νησιωτών με 394 πόντους και 3ος ριμπάουντερ της Α2 με 256. Αγωνίστηκε και στα 28 παιχνίδια της κανονικής περιόδου έχοντας κατά μέσο όρο 14 πόντους, 9 ριμπάουντ, 1 ασίστ και 1 κλέψιμο».