Επιστροφή στις ρίζες για τον Δημήτρη Καλαμπάκα, που μετά από περίπου μία δεκαετία επιστρέφει στα Πεύκα, εκεί που έκανε τα πρώτα του αγωνιστικά βήματα.

Ο 27χρονος φόργουορντ τα τελευταία χρόνια έχει πρωταγωνιστικό ρόλο σε ομάδες της Α2, ενώ πέρυσι φόρεσε τη φανέλα της Λιβαδειάς.

Η ανακοίνωση των Μαχητών αναφέρει: «Από την εποχή της ασπρόμαυρης φωτογραφίας μπορεί να έχουν περάσει πολλά χρόνια αλλά οι πρώτες αγάπες είναι δυνατές και παντοτινές. Η Διοίκηση μας έκανε τα πάντα ώστε ο διακαής πόθος (ήδη από πέρσι) του προπονητή αλλά και η μεγάλη αδυναμία μεγάλου όγκου φιλάθλων μας να ξαναγυρίσει στην ομάδα με την οποία έκανε τα πρώτα του μπασκετικά βήματα.

Έτσι με χαρά ανακοινώνουμε ότι ο Δημήτρης Καλαμπάκας τη χρονιά 2016-17 θα αγωνίζεται με τη φανέλλα των Μαχητών Δόξας Πεύκων. Ο δυναμικός forward ξεκίνησε σε μικρή ηλικία το μπασκετ από τις ακαδημίες μας. Μάλιστα από μικρή ηλικία αγωνιζόταν και με την αντρική μας ομάδα στην Β Εκασθ τότε. Στα 18 του παίρνει μεταγραφή για τον ΠΑΟΚ και υπογράφει το πρώτο επαγγελματικό του συμβόλαιο. Μετά από αρκετές σεζόν με τον Δικέφαλο μετακομίζει στην Καβάλα όπου έχει γεμάτες χρονιές σε Α1 και Α2. Πέρσι η χρονιά μας βρήκε αντίπαλους με τον Δημήτρη να αγωνίζεται με την ομάδα της Λιβαδειάς. Το φλερτ ξεκίνησε δειλά από πέρσι και γιγαντώθηκε φέτος με τη λήξη της αγωνιστικής σεζόν. Η Διοίκηση και ο προπονητής μεθοδικά αλλά και δυναμικά έδειξαν στον Δημήτρη πόσο πολύ τον θέλουν και έτσι κάπως ήρθε και το πολυπόθητο "ναι"».

Ο ίδιος μετά από την ολοκλήρωση της μεταγραφής σχολίασε στην επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας:

-Δημήτρη πως αισθάνεσαι που ξαναγυρνάς σε γνώριμο έδαφος;

Αρχικά για μένα είναι μεγάλη τιμή ότι είμαι μια από τις επιλογές του coach και της Διοίκησης. Χαίρομαι που γυρίζω πίσω στην ομάδα που ξεκίνησα τα πρώτα μου βήματα.Το πρώτο μου επίσημο αλλά και ανεπίσημο καλάθι το πέτυχα με τη φανέλλα αυτής της ομάδας. Εδώ αγωνίστηκα στα μικρότερα τμήματα αλλά και εδώ ανδρώθηκα παίζοντας από τα 14 μου στο αντρικό της τμήμα στην τότε Β τοπική κατηγορία. Μπορείτε να καταλάβετε πόσο όμορφο είναι αυτό για μένα. Οι Μαχητές Δόξας Πεύκων σαν ομάδα αλλά και σαν παρέα ήταν ο λόγος που στράφηκα αλλά και παρέμεινα στο χώρο και στον αθλητισμό.

-Τι έπαιξε ρόλο στην απόφαση σου να γυρίσεις στα Πεύκα;

Τα τελευταία χρόνια βλέποντας την δουλειά που γίνεται σε όλους τους τομείς που αφορούν αυτό τον σύλλογο ήθελα να μου δοθεί αυτή η ευκαιρία. Ένας υγιής οικονομικά σύλλογος με εξαιρετική αγωνιστική και εξωαγωνιστική οργάνωση σίγουρα θεωρείται καλός προορισμός για έναν επαγγελματία αθλητή. Πέρα από αυτό όμως για μένα δεν ήταν αυτός ο μοναδικός λόγος. Κυρίως ήταν όλα τα υπόλοιπα. Ευχαριστώ λοιπόν τη διοίκηση για τον τρόπο που με πλησίασε, τον coach Χατζηκυριακίδη που με επέλεξε και ευελπιστώ να φανώ αντάξιος των προσδοκιών όλων.

-Έχεις δείξει ότι είσαι ένας μαχητικός και φιλόδοξος αθλητής. Τι να περιμένουν να δουν φέτος οι φίλαθλοι των Πεύκων από εσένα;

Γενικά πιστεύω οτι το πιο σημαντικό στις μέρες μας είναι να αγαπάς αυτό που κάνεις. Και νομίζω πως αυτό νιώθω παίζοντας μπάσκετ. Επομένως ειμαι διατεθιμένος να δώσω το 100% του εαυτού μου και σε συνδυασμό με τα "θέλω" και τα "πιστεύω" του προπονητή να βγάλουμε στο γήπεδο το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα ως παίκτες, ατομικά ο καθένας μας, αλλά κυρίως ως ομάδα ώστε να καταφέρουμε τους όποιους στόχους θέσουμε σε ένα πολύ ανταγωνιστικό όπως όλα δείχνουν πρωτάθλημα. Χρειαζόμαστε βεβαίως τον κόσμο μας που πιστεύω πως θα είναι εκεί να στηρίξει την φετινή προσπάθεια της Διοίκησης, του προπονητικού staff αλλά και όλων των παιδιών που θα προπονούμαστε για ένα στόχο.