Σε μία ακόμα σπουδαία -για τα δεδομένα της Α2- μεταγραφή προχώρησε ο Πανιώνιος που έντυσε στα κυανέρυθρα τον 27χρονο πλέι μέικερ Μάριο Ματαλών, που έχει εμπειρία από την κατηγορία ενώ τα τελευταία χρόνια αγωνιζόταν στην Α1.

Πλέον και με την προσθήκη του Ματαλών οι νεοφώτιστοι δημιουργούν μία ιδιαίτερα δυνατή περιφέρεια καθώς μεταξύ άλλων οι Σακελλαρίου, Καρύδας και Μίχαλος.

Η ανακοίνωση αναφέρει: «Ο Πανιώνιος ΓΣΣ ανακοινώνει την συμφωνία του με τον αθλητή Μάριο Ματαλών. Ο 27χρονος πλέι μέικερ συμφώνησε σε όλα με τον «ισχυρό άνδρα» των «κυανέρυθρων» Ίωνα Βαρουξάκη και εντάχθηκε στο έμψυχο δυναμικό του «Ιστορικού». Η παρουσία του Ματαλών ενισχύει την περιφέρεια του Πανιωνίου στο απαιτητικό πρωτάθλημα της Α2 στο οποίο οι προσδοκίες είναι μεγάλες για την ομάδα μας.

WHO IS WHO

Ο Μάριος Ματαλών γεννήθηκε στις 16 Φεβρουαρίου του 1989, έχει ύψος 1.85μ. και αγωνίζεται στην θέση «1». Ξεκίνησε την μπασκετική του καριέρα από την ακαδημία «Αστέρια» και εν συνεχεία αγωνίστηκε στα Εκπαιδευτηρίων Μαντουλίδη (2η θέση στο Παγκόσμιο Σχολικό Πρωτάθλημα), στον Άρη, στο αμερικανικό πανεπιστήμιο του Γουαιόμινγκ, στον Κολοσσό Ρόδου, στην ΑΕ Λάρισας, στη Χάποελ Μεγκίντα του Ισραήλ, στον Κόροιβο Αμαλιάδας, στον Ηλυσιακό, στον ΟΦΗ, και στα Τρίκαλα ενώ την περσινή χρονιά φόρεσε τη φανέλα του Ρεθύμνου έχοντας σε εννιά συμμετοχές με τους Κρητικούς 3.2 πόντους, 1 ασίστ και 0.2 κλεψίματα ανά αγώνα.

Ο 27χρονος άσος εκτός από την καριέρα του σε συλλογικό επίπεδο έχει αγωνιστεί και στις εθνικές ομάδες Παίδων, Εφήβων και Νέων Ανδρών, με τις οποίες αριθμεί 67 διεθνείς συμμετοχές. Ως μέλος της Εθνικής Εφήβων κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο Ευρωμπάσκετ του 2007 στη Μαδρίτη».