Έναν από τους κορυφαίους γκραντ τα τελευταία χρόνια στην Α2 έβαλε στη μηχανή του το Ψυχικό που συμφώνησε με τον Φώτη Βασιλόπουλο. Ο 30άχρονος γκαρντ πέρυσι ήταν από τους κορυφαίους του Εθνικού στην πορεία ως και τα πλέι οφ ανόδου, ενώ στο παρελθόν έχει αγωνιστεί μεταξύ άλλων στην Α2 στην ΑΓΕΧ, τη Δάφνη, την ΑΕΚ και το Παγκράτι.

Όπως ανακοινώθηκε: «Ένας από τους πιο ταλαντούχους γκαρντ της Α2 κατηγορίας ενισχύει την ΑΕ Ψυχικό. Ο λόγος για τον Φώτη Βασιλόπουλο (30, 1.87), που θα παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στην περιφερειακή γραμμή της ομάδας μας. Πέρσι φορούσε τη φανέλα του Εθνικού, τον οποίο οδήγησε στην 3η θέση της κανονικής περιόδου, με τον ίδιο να αναδεικνύεται πρώτος σε ασίστ στο πρωτάθλημα. Ξεκίνησε την καριέρα του στον Πανιώνιο, με τον οποίο είχε κατακτήσει το Πανελλήνιο πρωτάθλημα σε επίπεδο παίδων.

Αγωνίστηκε για ένα χρόνο δανεικός στη Χαλκίδα και εν συνεχεία επέστρεψε στους Νεοσμυρνιώτες έχοντας το ρόλο του αναπληρωματικού πλέι-μέικερ. Φόρεσε ξανά τη φανέλα της Χαλκίδας (2007-08) για να επανέλθει στην Α1 για λογαριασμό της ΑΕΚ. Ακολούθησε μια λαμπρή καριέρα στην Α2 (Δάφνη, Παγκράτι, ΑΕΚ) για να αγωνιστεί ξανά στην Α1 με τη φανέλα του Πανελευσιανιακού, πριν παίξει με τα χρώματα του Εθνικού».