Για την τελευταία φάση του αγώνα με τον Φάρο φωνάζουν στα Πεύκα καθώς όπως υποστηρίζουν ενώ το φάουλ έγινε στον Μπατή, εκτέλεσε τις βολές ο Κατούφας.

Μάλιστα «ανέβασαν» και το σχετικό βίντεο στο οποίο σημειώνουν: «17" πριν το τέλος και ο Βασιλόπουλος στη γραμμή με το σκορ στο 67-68. Αστοχεί και στην δεύτερη βολή αλλά παλλικαρισια παίρνει το ριμπάουντ.Τριπλάρει προς το κέντρο και πασάρει στον Μπατή. Αυτός κινείται προς πλάγια αριστερά και υπάρχει σφύριγμα για φάουλ και η μπάλα καταλήγει στον Κατούφα. Ο Καράμπουλας περπατάει προς το κέντρο να κάνει high five με τον Μπατή για εμψύχωση.Με μαεστρικά νεύματα οδηγείται ο Κατούφας στις βολές!!!Ευστοχεί στην πρώτη. Ο παγκος μας ωρύεται. Ο διαιτητής Καλογερόπουλος τρέχει προς τη γραμματεία και με μια κίνηση του διαβεβαιώνει όλο το γήπεδο ότι παίρνει πάνω του το σφύριγμα. Άλλωστε αυτός το σφύριξε από το 1 μέτρο. Αφού το πήρε πάνω του και τον θεωρούμε και αξιοσέβαστο πρόσωπο ας έχει και την στοιχειώδη ευθιξία να πάρει και την εύθυνη για αυτό το σφύριγμα που επηρέασε την εξέλιξη του αγώνα. ΥΓ Μας συγχωρείτε για τα "γαλλικά" στο βίντεο αλλά δεν θέλαμε να κλείσουμε τον ήχο για να ακουστεί καθαρά το timing του σφυριγματος του κυρίου Καλογερόπουλου».

Και εν συνεχεία απαντώντας σε σχόλιο επισήμαναν: «Για το αν επηρεάζει την τελική εξέλιξη του αγώνα?Ποτέ δεν θα μάθουμε. Απλά πέρσι FT % Κατούφας 85% ενώ Μπατής 65%. ϊσως επηρέαζε ίσως και όχι. Το λάθος όμως εξακολουθεί να είναι λάθος και η υπερβολική σιγουριά του διαιτητή αδικαιολόγητη».