Μια άσχημη παρένθεση χαρακτήρισε ο Αλέξης Κυρίτσης το εντός έδρας ματς με τον Ηρακλή, που διεξήχθη το περασμένο Σάββατο. Όπως διευκρίνισε ο έμπειρος γκαρντ, η ομάδα του Δούκα ξεκίνησε δυνατά, δείχνοντας τις προθέσεις της, ωστόσο, στην τελευταία αναμέτρηση δεν «έβγαλε» ενέργεια.

«Είναι γεγονός ότι ξεκινήσαμε καλά τη νέα αγωνιστική περίοδο, κερδίζοντας το Λαύριο αλλά και παρουσιάζοντας ένα καλό «πρόσωπο» στην αναμέτρηση με τον Προμηθέα. Δυστυχώς, δεν τα πήγαμε καλά στο παιχνίδι με τον Ηρακλή, καθώς ήταν το χειρότερο παιχνίδι που κάναμε μέχρι σήμερα» σχολίασε στην ιστοσελίδα της ομάδας.

- Τι έφταιξε για την απώλεια του βαθμού;

«Κοιτάξτε, θα μπορούσαμε να εντοπίσουμε πολλά πράγματα, ωστόσο, μας έλειψε το πάθος και η ενέργεια. Πέρα της αστοχίας που είχαμε και μάλιστα σε ελεύθερα σουτ, κάτι που δεν συνηθίζουμε στην έδρα μας, αλλά και των λαθών στα οποία υποπέσαμε, νομίζω, ότι το ματς κρίθηκε στη δύναμη, στο πάθος και στην ενέργεια που εμείς δεν «βγάλαμε». Οι αντίπαλοί μας έπαιξαν δυνατά και φάνηκαν πιο αποφασισμένοι για τη νίκη, ενώ εμείς δεν κυνηγήσουμε κάθε φάση με ένταση».

- Το άγχος μπορεί να συνετέλεσε σ’ αυτή την αστοχία ή στα λάθη;

«Σίγουρα, υπήρχε άγχος, διότι θέλαμε τη νίκη μέσα στην έδρα μας. Ίσως να οφείλεται και στο γεγονός ότι ενώ ξεκινήσαμε καλά, στη συνέχεια χαλαρώσαμε. Σ’ αυτό το σημείο μπορεί να κλονιστεί η εμπιστοσύνη του παίκτη, όμως θεωρώ δευτερευούσης σημασίας στοιχείο. Το πιο σημαντικό είναι η ενέργεια που δεν βγάλαμε και το πάθος που δεν δείξαμε. Ακόμα κι αν ήμασταν άστοχοι στο παιχνίδι, θεωρώ ότι θα κερδίζαμε.

- Το πάθημα θα γίνει μάθημα στην ομάδα;

«Το αρνητικό στοιχείο είναι ότι το «στραβοπάτημα» έγινε στην έδρα μας, κάτι που δεν έπρεπε να συμβεί. Από εκεί και πέρα, όμως βλέπω το ποτήρι …μισογεμάτο, προχωρώντας και στα θετικά σημεία. Το πρώτο είναι ότι έγινε τις πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος, άρα έχουμε τη δυνατότητα να βελτιώσουμε άμεσα τις αδυναμίες μας. Είδαμε τα λάθη στα οποία υποπέσαμε στην αναμέτρηση και αντιληφθήκαμε ότι αν δεν διαθέτεις πάθος και ενέργεια επί 40 λεπτά, τότε δεν μπορείς να κερδίσεις. Το δεύτερο και πιο σημαντικό στοιχείο, όμως είναι ότι παρ’ ότι παρουσιαστήκαμε κακοί και οι αντίπαλοί μας ιδιαίτερα καλοί, η διαφορά πόντων ήταν μικρή. Διαπιστώσαμε τη δυναμική μας και καταλάβαμε ότι μπορούσαμε να κερδίσουμε και έτσι…»

- Μια ήττα, θεωρείς, μπορεί να φέρει την …καταστροφή, δεδομένου ότι μας διακατέχει ως Έλληνες το στοιχείο της υπερβολής;

«Σε καμία περίπτωση. Χάσαμε μια μάχη όχι, όμως, τον πόλεμο. Δεν μας ενδιαφέρει ο Δούκας να γίνει πρωταθλητής… Χειμώνα αλλά του καλοκαιριού. Πρόκειται για έναν «μαραθώνιο», όπου θα δούμε πολλές εκπλήξεις. Συνεχίζουμε δουλεύοντας με ακόμα περισσότερη ένταση, πάθος και ενθουσιασμό».

- Ποια είναι τα συμπεράσματα που έχεις αποκομίσει μέχρι σήμερα;

«Θεωρώ ότι συγκριτικά με την περασμένη αγωνιστική περίοδο έχουμε ενισχυθεί σημαντικά, αφενός λόγω της παρουσίας πρωτοκλασάτων καλαθοσφαιριστών και αφετέρου, από τη συμμετοχή νεαρότερων αθλητών που διαθέτουν ταλέντο. Είμαστε πλήρεις και έχουμε ως στόχο να κάνουμε ένα βήμα παραπάνω, δηλαδή, να συμπεριληφθούμε στα πλέι οφ. Βασικό στοιχείο είναι ότι η διοίκηση μας παρέχει όλες τις ανέσεις, προκειμένου να υλοποιήσουμε το στόχο μας».



- Το φετινό πρωτάθλημα είναι πιο ισχυρό από το περσινό;

«Θεωρητικά, η σεζόν που διανύουμε θα είναι πιο δυνατή και πιο ανταγωνιστική συγκριτικά με την περσινή. Συναντούμε πέντε – έξι ομάδες που έχουν επενδύσει, έχουν «ρίξει» χρήματα προκειμένου να φέρουν στην κατηγορία ποιοτικούς παίκτες από την Α1, διαθέτουν καλή οργάνωση, εφάμιλλης ή ακόμα καλύτερης ομάδων της μεγάλης κατηγορίας και παρουσιάζουν ένα ισχυρό αγωνιστικό πρόσωπο. Και μην ξεχνάτε ότι θα υπάρξουν και οι ευχάριστες εκπλήξεις στο πρωτάθλημα, όπως πέρσι το Παγκράτι και φέτος η Λάρισα, με την οποία παίζουμε το προσεχές Σάββατο, η οποία παραμένει αήττητη. Άρα, τίποτα δεν θα μας χαριστεί και κανένας αγώνας δεν θα είναι εύκολος αν εμείς δεν εμφανίσουμε τον καλύτερό μας αγωνιστικό εαυτό».

- Έχει μειωθεί η ψαλίδα μεταξύ της Α1 και της Α2 κατηγορίας;

«Αναντίρρητα, ναι. Είναι ξεκάθαρο ότι κάποιες ομάδες της Α2 είναι καλύτερες απ’ αυτές της Α1. Το διαπιστώσαμε και πέρσι με τον Φάρο που έφθασε στον τελικό ή με τη νίκη του Δούκα επί του Λαυρίου. Πολλοί ποιοτικοί Έλληνες παίκτες έχουν «κατέβει» στην Α2 κι αυτό είναι σημαντικό στοιχείο. Όπως βέβαια, και σε διοικητικό, οικονομικό και οργανωτικό επίπεδο έχει μειωθεί η ψαλίδα. Παρ’ ότι πρόκειται για μια ερασιτεχνική κατηγορία, εν τούτοις, κάποιες ομάδες έχουν υψηλότερο ετήσιο προϋπολογισμό, είναι πιο φερέγγυες σε οικονομικό επίπεδο και διαθέτουν καλύτερες προϋποθέσεις σε θέματα δουλειάς».