Ο Αρκαδικός ήταν από τους μεγάλους κερδισμένους της αγωνιστικής καθώς επικράτησε στην Τρίπολη του φιλόδοξου Φάρου Κερατσινίου, με τον Σάββα Τζουγκαράκη να κάνει λόγο για κατάθεση ψυχής των παικτών.

Αναλυτικά όσα είπε ο Σάββας Τζουγγαράκης

Για τον αγώνα και την νίκη κόντρα στον Φάρο: «Σίγουρα ήταν μία πάρα πολύ σημαντική νίκη για την ομάδα για την συνέχεια του πρωταθλήματος τόσο βαθμολογικά όσο και ψυχολογικά. Όλα τα παιδιά κάνανε κατάθεση ψυχής πάνω στο παρκέ. Σε ότι έχει να κάνει με το μέλλον πρέπει οπωσδήποτε να κοιτάξουμε τα εκτός έδρας παιχνίδια. Υπάρχει τεράστια διαφορά εντός και εκτός στην απόδοση μας. Αυτό οφείλεται στο ότι είμαστε νεανική ομάδα και επειδή θέλουμε ακόμα λίγο χρόνιο για να δεθούμε μεταξύ μας περισσότερο. Προσπαθούμε, στις προπονήσεις γίνεται πολύ καλή δουλειά και θεωρώ ότι είναι θέμα χρόνου για να έρθει καλύτερη εικόνα και στα εκτός έδρας παιχνίδια».

Για το αν οι αυτοματισμοί των προπονήσεων βοήθησαν στην νίκη: «Ναι σίγουρα έπαιξε και αυτό έναν πολύ μεγάλο ρόλο. Κυρίως όμως η νίκη ήρθε από την προσπάθεια που καταβάλαμε όλοι οι παίχτες και από το γεγονός ότι μείναμε σταθεροί πάνω στο πλάνο που είχαμε δουλέψει πάνω στην εβδομάδα. Το πλάνο ήταν να κρατήσουμε χαμηλά το σκορ, να τρέξουμε όσο μπορούμε και από κει και πέρα βγήκαν και οι αυτοματισμοί όπου μας βοήθησαν και μαζί με την βοήθεια του κόσμου μας καθώς και η έδρα έπαιξε ρόλο φθάσαμε στην νίκη».

Για το αν οι παίχτες με εμπειρία στην Α1 μεταδίδουν και στους νεότερους αυτό το αγωνιστικό μέταλλο: «Αυτό είναι κάτι που μας έχει ζητήσει ο coach. Τόσο από τα παιδιά που μείναμε από την περσινή σεζόν αλλά και από τον Ευθύμη που ήρθε από το Ρέθυμνο να μεταδώσουμε αυτές τις πάρα πολύ σημαντικές εμπειρίες που αποκομίσαμε από την περσινή σεζόν. Σίγουρα η Α1 είναι τρομερό σχολείο. Οι εμπειρίες που αποκτάς μόνο καλύτερο μπορούν να σε κάνουν και νομίζω αυτό βγαίνει και την ομάδα».

Διαμαντάκος: «Η νίκη έχει μεγάλη βαθμολογική αξία και όχι μόνο»

Από την πλευρά του ο τεχνικός της ομάδας Γιάννης Διαμαντάκος σχολίασε...

Για την νίκη κόντρα στον Φάρο: «Η νίκη έχει μεγάλη βαθμολογική αξία και όχι μόνο. Πρέπει να δώσουμε συγχαρητήρια στα παιδιά διότι σήμερα έκαναν κατάθεση ψυχής και αυτό γιατί ο Φάρος είναι πολύ αξιόλογη ομάδα με έναν ικανότατο προπονητή και με ένα πολύ καλό ρόστερ. Θέλω να τους ευχηθώ καλή συνέχεια στο πρωτάθλημα.

Το ζητούμενο για εμάς είναι αυτή η σημερινή ιδιαίτερα η αμυντική μας απόδοση να έχει συνέχεια. Έχει πολύ μεγάλη σημασία να μην παρουσιάσουμε αυτές τις διακυμάνσεις στην απόδοση μας οι οποίες μάλιστα έχουν τεράστιες διαφορές μεταξύ τους και είναι από το ένα άκρο στο άλλο. Αυτό είναι το ζητούμενο και θα πρέπει να συνεχίσουμε άμεσα γιατί κατά την άποψη μου δεν υπάρχει και κανένας λόγος για ιδιαίτερους πανηγυρισμούς.

Το πρωτάθλημα είναι μαραθώνιος, εμείς έχουμε κάνει κάποιες μεγάλες ήττες και η ήττα στο Ηράκλειο μας έχει στοιχίσει πάρα πολύ γι’ αυτό πρέπει να καλύψουμε το χαμένο έδαφος, να συγκεντρωθούμε στην δουλειά που έχουμε να κάνουμε από Δευτέρα αρχικώς για το επόμενο παιχνίδι αλλά και για την συνέχεια του πρωταθλήματος».

Για το αν υπάρχουν κέρδη σε αγωνιστικό και ψυχολογικό επίπεδο: «Στο ψυχολογικό κομμάτι και στο επίπεδο αυτοπεποίθησης βεβαίως έχουμε κέρδη πολλά. Ωστόσο αυτό έρχεται και παρέρχεται πολύ εύκολα. Αυτό που κέρδισε η ομάδα σήμερα είναι η αμυντική της λειτουργία διότι κρατήσαμε πολύ μακριά τον Φάρο από τον μέσω όρο του όπου αν θυμάμαι καλά έχει την καλύτερη επίθεση στο πρωτάθλημα σκοράροντας πολύ εύκολα 85 και 90 πόντους . Σήμερα δεν κατάφερε να ξεπεράσει ούτε τους 70 και νομίζω πως αυτό είναι το αγωνιστικό κέρδος όμως αυτό δεν λέει κάτι αν δεν υπάρχει συνέχεια. Το είχα πει και στην προηγούμενη νίκη με τους Μαχητές ότι απαιτείται διάρκεια. Αυτό που βγάλαμε σήμερα με το πάθος, την ενέργεια και την αμυντική μας λειτουργία πρέπει να το βγάζουμε σε κάθε παιχνίδι».