Με ανεβασμένη την ψυχολογία είναι πλέον η ομάδα του Χολαργού, μετά τη δεύτερη νίκη της στο πρωτάθλημα της Α2 κατηγορίας του μπάσκετ.

Στην επίσημη ιστοσελίδα του ΠΣΑΚ (www.psak.gr), μίλησε ο πιο έμπειρος παίκτης της ομάδας, ο Αβραάμ Καλλινικίδης.

Μάκη, η δεύτερη νίκη που κάνετε, θεωρείς ότι είναι πιο σημαντική από βαθμολογικής πλευράς η ψυχολογικής;

«Είναι εξίσου σημαντική βαθμολογικά και ψυχολογικά. Μία δεύτερη απώλεια εντός έδρας τόσο νωρίς, θα δημιουργούσε προβλήματα, αφού θα παραμέναμε χαμηλά στη βαθμολογία και φυσικά, θα κλονιζόταν η αυτοπεποίθησή μας, καθώς είμαστε ομάδα που δεν έχουμε κάνει τα αποτελέσματα που θέλουμε και μπορούμε».

Εφέτος το πρωτάθλημα είναι πάρα πολύ ανταγωνιστικό και πολλές ομάδες διεκδικούν την άνοδο. Ο Χολαργός τι διεκδικεί;

«Σε αυτό το ιδιαιτέρως δύσκολο πρωτάθλημα, ο Χολαργός διεκδικεί τη θέση του, την ταυτότητά του. Είναι μία καινούργια ομάδα στην κατηγορία με φιλοδοξίες. Όσοι ήρθαμε εφέτος, πειστήκαμε από το ότι οι στόχοι της ομάδας είναι υψηλοί. Μπορεί αυτό να μην έχει αποτυπωθεί ως τώρα στο παρκέ αλλά η ομάδα στήθηκε για να ακολουθήσει τις 2-3 ομάδες που θα ξεχωρίσουν».

Τώρα έχετε ένα δύσκολο παιχνίδι στην Καβάλα, η οποία έχει ίδιο απολογισμό με εσάς. Πιστεύεις μία νίκη εκεί μέσα, θα έχει διπλή σημασία για τον Χολαργό;

«Θα έχει μεγάλη σημασία και πολλαπλά οφέλη μία νίκη μέσα στην Καβάλα. Κάθε νίκη μετράει. Αλλά εκτός έδρας, σε ένα δύσκολο γήπεδο, με μία ομάδα που δείχνει σταθερότητα, θα μας ανεβάσει πιο ψηλά σε όλα τα επίπεδα».