Ο νέος προπονητής του Φάρου Κερατσινίου, Σάββας Συμεωνίδης, λίγες ώρες μετά την επίσημη ανακοίνωση της συνεργασίας του με την ομάδα, μίλησε στο www.faros-bc για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας του Φάρου όπως και όλα όσα έχει πετύχει τα τελευταία δύο χρόνια η ομάδα.

Τόνισε ότι και αυτός και οι παίκτες του θα προσπαθούν να γίνονται ολοένα και καλύτεροι μέσα από τις προπονήσεις. Τέλος, αναφέρθηκε και στον εκτός έδρας αγώνα του Σαββάτου με τον Πανιώνιο.

Πιο συγκεκριμένα στις αρχικές του δηλώσεις ο Συμεωνίδης είπε: «Ο Φάρος είναι μία νέα αρχή για μένα. Τα πράγματα έγιναν πολύ γρήγορα και εννοώ βέβαια την αποπομπή μου από το Δούκα και τον ερχομό μου στο Φάρο Κερατσινίου. Καταλυτικός παράγοντας στη συνεργασία μου με το Φάρο ήταν ο κ. Τσάπας ο οποίος έδειξε αμέσως το ενδιαφέρον του και πόσο πολύ με ήθελε. Στη συνομιλία που είχαμε πριν την ανάληψη των καθηκόντων μου με συγκλόνισε το όραμά του για την ομάδα. Ο Φάρος την τελευταία διετία είναι από τις καλύτερες ομάδες της Α2 που μάλιστα πέρυσι πέτυχε την άνοδό του ασχέτως τελικά με τη μη συμμετοχή του στην Α1. Και ας μη ξεχνάμε φυσικά ότι ήταν και η μεγάλη έκπληξη του περσινού Κυπέλλου Ελλάδας».

Για να συνεχίσει: «Ο Φάρος διαθέτει ένα ρόστερ με ιδιαίτερα ποιοτικούς παίκτες. Κάθε νέα αρχή όπως και αυτή είναι δύσκολη αλλά αυτό αποτελεί μία πρόκληση για μένα. Κάθε μέρα που περνάει γνωριζόμαστε όλο και καλύτερα. Θα προσπαθήσω να βάλω σιγά σιγά και τη φιλοσοφία μου στην ομάδα. Δεδομένης και της διακοπής, λόγω εορτών, είναι ευκαιρία να δουλέψουμε ώστε να παρουσιαζόμαστε καλύτεροι μέρα με τη μέρα, παιχνίδι με το παιχνίδι». Τέλος, αναφορικά με το Σαββατιάτικο ματς εκτός έδρας με τον Πανιώνιο ο κόουτς δήλωσε: » Έχουμε μπροστά μας ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι με τον Πανιώνιο το οποίο συμπίμπτει και με το ντεμπούτο μου στον πάγκο της ομάδας. Σίγουρα ο Πανιώνιος είναι η πιο φορμαρισμένη ομάδα του πρωταθλήματος. Το δείχνει βέβαια και το αήττητο σερί του(9-0). Θεωρώ ότι είμαστε μία ομάδα που θα «πουλήσουμε» ακριβά το τομάρι μας… Έχουμε αποφασίσει από κοινού και με τους παίκτες μου να μπαίνουμε σε κάθε παιχνίδι και να προσπαθούμε για τη νίκη. Οπότε δε σκεφτόμαστε κάτι άλλο από το να παίξουμε δυνατά ώστε να διεκδικήσουμε και να κερδίσουμε τον αγώνα».