Άλλη μια δύσκολη εκτός έδρας αποστολή έχει να διαχειριστεί ο Εθνικός. Θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας τον Φάρο, έναν από τους διεκδικητές της ανόδου.

«Πρόκειται για ομάδα με μεγάλο ρόστερ, με παίκτες που έχουν την εμπειρία και που ξέρουν πώς θα πετύχουν τον στόχο τους» είπε ο Βαγγέλης Βλάχος, για να συμπληρώσει: «Κάθε αναμέτρηση έχει διαφορετικής υφής δυσκολίες. Ο Φάρος είναι ομάδα που ξέρεις τι θα αντιμετωπίσεις. Τα όποια προβλήματα έχει, απλά συσπειρώνουν τους παίκτες, οι οποίοι θα είναι πολύ πιο συγκεντρωμένοι. Είναι πιο έμπειροι από τα δικά μας παιδιά, γνωρίζουν πώς να διαχειριστούν κρίσεις.

Την τελευταία αγωνιστική ο αντίπαλός μας είχε πολλά παράπονα από τη διαιτησία κι ελπίζω ότι δεν θα αποτελέσουμε… παράπλευρη απώλεια, καθώς και για τους τρεις διαιτητές θα είναι δύσκολο παιχνίδι».

Ο Στέλιος Χάλαρης είπε από την πλευρά του: «Ο κόουτς προετοιμάζει με λεπτομέρεια κάθε παιχνίδι. Είμαστε έτοιμοι να δώσουμε άλλη μια μάχη, χωρίς να βγαίνουμε από τον στόχο μας: Κυνηγάμε κάθε μπάλα, κάθε ριμπάουντ, παίζουμε με πάθος στην άμυνα και προσπαθούμε να μην παρασυρθούμε στην επίθεση. Στο τέλος θα κοιτάξουμε το ταμπλό κι ελπίζω να είμαστε εμείς αυτοί που θα χαμογελάσουν».