Μετά το τέλος της Σαββατιάτικης αναμέτρησης του Φάρου Κερατσινίου με την ΑΕΛ ο Νίκος Λιακόπουλος και ο Βαγγέλης Καράμπουλας μπήκαν στη διαδικασία να δοκιμάσουν το πώς είναι να αγωνίζεσαι με αμαξίδιο.

Προσπάθησαν να μπουν στη θέση των πρωταθλητών μας με αγωνιστικό αμαξίδιο, τους οποίους φιλοξένησε η ομάδα μας χθες στο πλαίσιο του αγώνα της με την ΑΕΛ. Τόσο ο Νίκος όσο και ο Βαγγέλης από την πρώτη στιγμή δυσκολεύτηκαν και στο να τριπλάρουν και στο να σουτάρουν. Φάνηκε για ακόμη μία φορά το πόσο δύσκολη είναι η προσπάθεια των ανθρώπων αυτών να παίζουν μπάσκετ με αμαξίδιο και ταυτόχρονα το μεγαλείο της ψυχής τους και τη χαρά τους να ασχολούνται με το άθλημα που αγαπούν.

Όταν βάζουμε κάτι ως στόχο όσο αντίξοες και να είναι οι συνθήκες η θέλησή μας υπερνικά τα όποια εμπόδια. Και οι πρωταθλητές μας με αμαξίδιο είναι το τρανταχτό παράδειγμα για όλους. Είναι οι νικητές της ζωής. Είναι οι νικητές του μπάσκετ.

Ο Νίκος Λιακόπουλος μετά την προσπάθεια που έκανε ώστε να αγωνιστεί έστω και λίγο με αμαξίδιο, τόνισε: «Χαρήκαμε πολύ που βρέθηκαν οι αθλητές στο γήπεδό μας χθες. Παρακολουθήσαμε την επίδειξη που έκαναν στο ημίχρονο του αγώνα μας και μείναμε άφωνοι με τον τρόπο που αγωνίζονται. Προσπάθησα στο τέλος του ματς και εγώ να μπω στη θέση τους και συνειδητοποίησα ότι είναι πολύ δύσκολο αυτό που κάνουν. Τους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια. Με τον τρόπο τους μας έκαναν να εκτιμήσουμε πολλά».

Από την πλευρά του ο Βαγγέλης Καράμπουλας επισήμανε: «Δεν έχουμε τη δυνατότητα να παρακολουθούμε συχνά την προσπάθεια να αγωνίζονται ομάδες με αγωνιστικό αμαξίδιο. Μετά τη χθεσινή πρωτοβουλία τόσο της ομοσπονδίας με αγωνιστικό αμαξίδιο όσο και του Φάρου Κερατσινίου είχαμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε τους αθλητές αυτούς οι οποίοι με τη διάθεσή τους για μπάσκετ μας έκαναν όλους περήφανους. Προσπάθησα και εγώ να σουτάρω και είδα το πόσο δύσκολο είναι. Πραγματικά είναι άξιοι και θα ήθελα να τους πω μπράβο από τα βάθη της καρδιάς μου».