Το «Ηράκλειο» έχει να κερδίσει… καιρό στην Α2 αλλά άπαντες έχουν συνειδητοποιήσει οτι το αρνητικό σερί οκτών ηττών πρέπει να λάβει τέλος την Κυριακή στα «Δύο Αοράκια» όπου στις 16.00 υποδέχεται τον Γ.Σ. Λαρισαίων.

Ο γκαρντ της Ηρακλειώτικης ομάδας, Αλέξης Πετράκης, μίλησε στον Αthletic Radio 104.2, και κάνει έκκληση στο φίλαθλο κοινό της πόλης να δώσει το παρών στο δύκολο ματς της 17ης αγωνστικής της Α2, ενώ αναφέρθηκε και στους λόγους της κακής πορείας της ομάδας έως τώρα.

Αναλυτικά όσα είπε o Αλέξης Πετράκης στην εκπομπή «Derby» με τον Μανώλη Θέμελη: Για το ματς με την Κυριακή (16.00) στα «Δύο Αοράκια» με τον Γ.Σ Λαρισαίων: «Έχουμε φτάσει σε δύσκολο σημείο. Θέλουμε νίκη και μόνο νίκη την Κυριακή. Δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα για μας. Όλα τα ματς από δω και πέρα, και ειδικά στην έδρα μας, είναι Τελικοί. Παίζουμε τους κόπους μιας χρονιάς στο ματς με τον Γ.Σ. Λαρισσαίων. Αν χάσουμε τότε η κατάσταση θα δυσκολέψει επικίνδυνα και θα μας πάρει από.. κάτω και βαθμολογικά και ψυχολογικά. Είναι ένας αγώνας χωρίς… γυρισμό όπως λέμε. Οτι έχουμε κάνει από τον Αυγουστο, σωστά ή λανθασμένα, κρίνονται σε ένα 40λεπτο και το έχουμε συνειδητοποιήσει άπαντες. Είναι κάτι παραπάνω από ένα ματς. Θα έχουμε άγχος αλλά θα είναι εποικοδομητικό».

Για τον φίλαθλο κόσμο της ομάδας: «Την Κυριακή δίνουμε ένα κρίσιμο ματς επιβίωσης. Καλούμε όλο το φίλαθλο κοινό της πόλης να έρθει στα «Δύο Αοράκια» στις 16.00. Το έχουμε ανάγκη. Θέλουμε την στήριξη του κόσμου περισσότερο από κάθε άλλο ματς. Πρέπει να έρθει για να μας ωθήσει στην νίκη. Θέλουμε να κάνουμε μία νέα αρχή. Οι συνεχόμενες ήττες (το «Ηράκλειο» έχει να κερδίσει από τις 26 Νοεμβρίου όταν είχε επικρατήσει της Καβάλας με 81-76 για την 8η αγωνιστική), θα πρέπει να τελειώσουν. Μας λείπει το «ροζ φύλλο» αγώνα. Το κακό είναι οτι την ίδια ώρα, πάνω κάτω γίνεται και το ματς του Εργοτέλη με τον Απόλλωνα στο Λίντο αλλά μπορούν να το συνδυάσουν και να μας βοηθήσουν και τους δύο».

Για το ματς με τον Αρκαδικό (80-69) για την 16η αγωνιστική: «Το ματς κρίθηκε στο πρωτο δεκάλεπτο. Ο Αρκαδικός ήταν εύστοχος στο ξεκίνημα και μετά έβαζε με μεγαλύτερη ευκολία τα καλάθια αφού είχε πάρει ψυχολογία. Μείναμε πίσω και από νωρίς κυνηγούσαμε το σκορ. Είχαμε και κάποια.. φαλτσοσφυρίγματα», όπως και σχεδόν και σε όλα τα φετιά ματς, που έγειραν την… πλάστιγγα υπέρ της αντίπαλης ομάδας. Δεν μου αρέσει να μιλάω για την διαιτησία αλλά αυτό που έγινε ειδικά στο ματς με τον Χολαργό δεν το έχω ξανά ζήσει στα παρκέ».

Για το που οφείλεται η κακή πορεία της ομάδας: «Σίγουρα δεν φταίει ένα πράγμα. Δεν έχουμε αξιοποιήσει την έδρα μας. Έχουμε χάσει κρίσιμα ματς. Μας πήγε πίσω και η υπόθεση με την Α1 αφού άργησαν να γίνουν κάποιες κινήσεις. Υπάρχει «κακοδαιμονία» στην ομάδα με τραυματισμούς. Δεν θέλω να ψάχνω φθηνές δικαιολογίες, αλλά εδώ και δύο μήνες και βάλε δεν μπορούμε να κάνουμε εσωτερικό διπλό. Έχουν συμβεί τρομερά πράγματα φέτος που μας κράτησανπίσω. Το θέα με τον Κουπίδη ευτυχώς ξεπεράστηκε ενώ υπήρχε ματςπριν λίγες μέρες που πήγαμε στην Αθήνα με έξι παίκτες. Είναι η αλήθει. Δεν είμαστε κομπλέ για καιρό τώρα, Και είμαστε στην Α2, σε μία δύσκολη κατηγορία όπου πρέπει να έχεις βάθος στο ρόστερ. Από δω και πέρα όμως τα ξεχνάμε όλα, γυριζουμε σελίδα και αφού είμαστε με την… πλάτη στον τοίχο θα πρέπει να καταφέρουμε να σώσουμε την ομάδα. Κοιτάμε μπροστά με αισιοδοξία. Θέλουμε να χαρούμε και πάλι το μπάσκετ».

Για την αλλαγή προπονητή: «Ο Βασίλης Ράλλης ήταν πολλά χρόνια στην ομδα. Μας επηρέασε η αποχώρησή του αν και ο Γιάννης Βισκαδουράκης ήταν και είναι και αυτός μέλος της ομάδας και την αγαπάει. Δεν περιμέναμε να αλλάξουμε προπονητή αλλά όταν δεν κερδίζεις κάτι πρέπει να αλλάξει για να σοκάρει την ομάδα. Στην Ελλάδα ειδικά την «πληρώνει» ο προπονητής. Είναι άσχημο που αποχώρησε ένα παιδί του «Ηράκλειο». Είναι φίλος μας και ήταν ένα σοκ για μας αυτή η αλλαγή».

Για το φετινό πρωτάθλημα της Α2: «Υπάρχον ομάδες με υψηλά μπάτζετ που είναι μία.. ταχύτητα πάνω από τις άλλες και έχουν ξεφύγει βαθμολογικά. Η ΑΕΛ είναι η ευχάριστη έκπληξη και από κει και πέρα όλες οι ομάδες «βράζουν» στο ίδιο… ζουμί. Οι έδρες θα κρίνουν πολλά. Πρέπει να την εκμεταλλευτούμε και μεις για να μπούμε στα μπαράζ αφού είναι δύσκολο, αλλά όχι ακατόρθωτο, να σωθούμε νωρίτερα».

Για τον ίδιο: «Είμαι παιδί του «Ηράκλειο». Την αγαπάω και την πονάω την ομάδα. Είναι η ομάδα μου. Θέλω να σωθει όπως και όλοι μας. Θα κάνουμε οτι περνάει από το.. χέρι μας για να τα καταφέρουμε».