Στη Λάρισα και στο παιχνίδι με τον ΓΣΛ ο Φάρος έφτασε στη νίκη ξεπερνώντας τους 100 πόντους για τέταρτη φορά τις πέντε τελευταίες αγωνιστικές και πλέον έχει βάλει πλώρη για ένα μεγάλο ρεκόρ στην ιστορία της Α2.

Του ΣΠΥΡΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

Η ομάδα του Κερατσινίου έχει φιλοδωρήσει τους αντιπάλους της φέτος επτά συνολικά φορές με 100 και πλέον πόντους, επίδοση που είναι κορυφαία στην Α2 και το έχουν καταφέρει άλλες τρεις ομάδες στο παρελθόν. Ο Ιωνικός Νίκαιας τις περιόδους 1987/88 και 1988/89, ο Πανελλήνιος τη σεζόν 1990/91 και ο Απόλλων Πάτρας τη σεζόν 1991/92.

Αν μέχρι το φινάλε ο Φάρος σημειώσει μία ακόμα «100άρα» τότε θα γίνει η μοναδική ομάδα που θα το έχει καταφέρει -τουλάχιστον- οκτώ φορές.

Βέβαια υπάρχουν και οι.. ενστάσεις που έχουν να κάνουν με το σύνολο των αγώνων. Ο Ιωνικός Νίκαιας και τις δύο φορές που το κατάφερε το έκανε σε πρωτάθλημα 22 αγωνιστικών, ενώ οι Πανελλήνιος και Απόλλων σε πρωτάθλημα 26. Ο Φάρος φέτος συμμετέχει σε «μαραθώνιο» 30 αγωνιστικών (δίχως τα πλέι οφ).

Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως τόσο ο Ιωνικός την πρώτη σεζόν όσο και ο Απόλλων και τις επτά «100άρες» τις σημείωσαν στο γήπεδό τους. Ο Φάρος έχει ήδη δύο τέτοιες επιδόσεις μακριά από το γήπεδό του. Επίσης, ο Ιωνικός της δεύτερης σεζόν και ο Πανελλήνιος είχαν σημειώσει από μία «100άρα» σε παιχνίδια που ηττήθηκαν.

Τέλος, το απόλυτο ρεκόρ με τις εκτός έδρας «100άρες» το κατέχουν οι Αμπελόκηποι από την περίοδο 1993/94 με τέσσερις.