Η Καβάλα βρίσκεται σε εξαιρετικά δύσκολη βαθμολογική κατάσταση μετά και τη βαριά ήττα στη Τρίπολη και βλέπει το φάσμα του υποβιβασμού να πλησιάζει. Η κατάσταση στο εσωτερικό της ομάδας δεν είναι και η ιδανική και αυτό αποτυπώθηκε πλήρως στις καυστικές δηλώσεις του προπονητή της Νίκου Πενταζίδη οι οποίες θα συζητηθούν.

Ο κόουτς της Ένωσης μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό "93,7" και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην έλλειψη ομαδικότητας αλλά και στην παρέμβαση μάνατζερ παικτών οι οποίοι τους καλούσαν να μην κατέβουν στις προπονήσεις...

Αναφορικά με την εικόνα της Καβάλας στη Τρίπολη ο Πενταζίδης σχολίασε μεταξύ άλλων: "Έχω δει το ματς 3-4 φορές, άλλα είπαμε στις προπονήσεις και δυστυχώς έχουμε φτάσει στο σημείο κάποιοι παίκτες να μη μπορούν να ακολουθήσουν κάποια πράγματα που λέμε. Να παίρνουν ατομικές πρωτοβουλίες που δε βοηθάνε σε καμία περίπτωση την ομάδα. Μπορώ να τα δεχτώ όλα, να μη μπορέσουμε να σκοράρουμε στην επίθεση, να μη βάζουμε το σουτ αλλά δε δέχομαι όταν κάποιος παίζει εγωιστικά. Υπήρχε έλλειψη πάθους για την ομάδα. Με εξαίρεση το Ντιαλό που ξεκίνησε πεντάδα και έδειξε πάθος, ήθελε να παίξει. Με τους υπόλοιπους είχαμε μεγάλα προβλήματα....", τόνισε ο Πενταζίδης και προχώρησε σε μια σοβαρή καταγγελία: "Μπαίνει το εγώ αντί για το εμείς... Τα παιδιά είναι νεαρά και δείχνουνε ένα πρόσωπο εκτός έδρας, εντελώς διαφορετικό. Υπάρχουν και τα προβλήματα όλη την εβδομάδα. Επίσης είχαμε μηνύματα από ατζέντηδες που να λένε μην κατεβείτε στην προπόνηση. Για το δικό τους συμφέρον, στέλνανε μηνύματα στους παίκτες. Υπάρχουν διάφορα θέματα μέσα στην ομάδα. Προσπάθησα να μιλήσω τους παίκτες και να επικεντρωθούν στο ματς. Δυστυχώς είναι κάτι το οποίο δε μπόρεσε να γίνει...".

Όσον αφορά στις πιθανότητες αποφυγής του υποβιβασμού, ο προπονητής της Καβάλας υπογράμμισε: "Σίγουρα πρέπει να αλλάξουμε πρόσωπο αν θέλουμε να έχουμε ελπίδες. Δε μιλάμε για απευθείας παραμονή. Έχουμε ως στόχο να αποφύγουμε τον απευθείας υποβιβασμό. Με την εικόνα που δείχνουμε δυστυχώς, είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα. Ο προπονητής λέει κάποια πράγματα αλλά δε μπαίνει μέσα να παίξει...".