Η πολύχρονη παρουσία του Παγκρατίου στην Α2 είχε άδοξο φινάλε. Μια “μαρτυρική” σεζόν, σίγουρα όχι άξια της ιστορίας του αθηναϊκού συλλόγου που μετά από κάποιο σημείο απλά πάλεψε με όσους άντεχαν, για να τελειώσει τη χρονιά στα παρκέ και όχι… ερήμην.

Στους λίγους που άντεξαν, που έζησε μέχρι τέλους τα ζόρια, ήταν και ο εκπρόσωπος της διοίκησης στο αγωνιστικό τμήμα, ο άνθρωπος που έτρεχε για να… σώσει όσα μπορούσε, ο Νίκος Μπάστας. Παίκτης στις χρυσές εποχές του Παγκρατίου, ένθερμος φίλος πάντα και ενεργός διοικητικός τα τελευταία χρόνια, έζησε από την πρώτη μέχρι την τελευταία στιγμή τις δυσκολίες, παρόντας και σε όλα τα ματς, τα ταξίδια και κάθε εκδήλωση. Ο δικός του λόγος, εκ των πραγμάτων μπορεί να αποδώσει πιο πιστά από κάθε άλλου την πραγματικότητα που εκτυλίχτηκε τους προηγούμενους μήνες.

Τι συνέβη το περασμένο καλοκαίρι έχοντας τελειώσει η πρώτη σεζόν “υποστήριξης” από τον Νίκο Λάσκαρη;

«Τελειώνοντας την περσινή χρονιά, είχαμε συμφωνήσει ότι θα έπρεπε με κάθε θυσία να κρατήσουμε αυτή την ομάδα και ζητήσαμε από τον χορηγό να μας απαντήσει άμεσα αν προτίθεται να βοηθήσει και να στηρίξει αυτή την προσπάθεια. Υπήρξε διαβεβαίωση ότι θα την στηρίξει».

Ο καιρός περνούσε το καλοκαίρι με πολλούς να ακούν “ψιθύρους” ότι δεν θα συνεχιζόταν αυτή η στήριξη αλλά από το Παγκράτι να βγαίνει μια ηρεμία ότι θα βρεθεί άκρη; Ηταν τεχνητή ή όντως υπήρχαν διαβεβαιώσεις;

«Με βάση την διαβεβαίωση που προανέφερα, ήταν λογικά αρχικά να υπάρχει ηρεμία. Οσο περνούσε ο καιρός όμως, προφανώς και αρχίσαμε να σκεφτόμαστε ότι αυξάνονταν οι πιθανότητες να μην υπάρξει τελικά βοήθεικα από τον χορηγό»

Κάποια στιγμή έλεγαν πια και άνθρωποι της ομάδας ότι είχε βρεθεί δίαυλος επικοινωνίας με την ΑΕΚ και θα ερχόταν από εκεί ενίσχυση, και όχι μόνο με τον Παύλος που τελικά ήρθε. Τι ίσχυε;

«Πράγματι υπήρξε δίαυλος επικοινωνίας με την ΑΕΚ, μέσω του κου Χήνα τον οποίο οφείλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα για όλα όσα έχει κάνει μέχρι σήμερα. Η κατάληξη μάλιστα, ήταν η ενίσχυση της ομάδας με έναν πολύ καλό παίκτη αλλά και εξαιρετικό παιδί, τον Νίκ Παύλος»

Διαβάστε τη συνέχεια της συνέντευξης στο www.basketa.gr