Ο κύβος ερρίφθη! Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Φάρος Κερατσινίου, ο οποίος κέρδισε την άνοδό του στην Stoiximan.gr Basket League, θα συγχωνευθεί με το Περιστέρι και θα μετονομαστεί σε Φάρο Περιστερίου!

Στον Φάρο Κερατσινίου είχαν ξεκαθαρίσει εδώ και καιρό ότι αν η ομάδα κατάφερνε να πάρει την άνοδο στην Stoiximan.gr Basket League τότε - σε αντίθεση με αυτό που έγινε έναν χρόνο νωρίτερα - θα αγωνιζόντουσαν κανονικά. Απλώς δεν ήταν γνωστό το πρίσμα κάτω από το οποίο θα γινόταν αυτό. Τώρα λοιπόν βρέθηκε η λύση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Φάρος θα ακολουθήσει τον δρόμο της συγχώνευσης προκειμένου να συστήσει νέα ΚΑΕ. Όσο για την ομάδα με την οποία θα συγχωνευτεί; Αυτή θα είναι το ιστορικό Περιστέρι, το οποίο πρακτικά θα πάρει δύο ανόδους, αφού την φετινή σεζόν κατάφερε να προβιβαστεί από την Β' Εθνική στην Α2, αλλά τελικά η σεζόν 2017/18 θα το βρει στην Stoiximan.gr Basket League!

Στα... διαδικαστικά τώρα, η ομάδα πρόκειται να μετονομαστεί σε Φάρο Περιστερίου και θα μετακομίσει στο Περιστέρι, το οποίο έχει και ένα γήπεδο το οποίο θεωρείται πιο κατάλληλο να φιλοξενήσει αγώνες της μεγάλης κατηγορίας (το "Ανδρέας Παπανδρέου"), κάτι εξάλλου το οποίο έκανε στο παρελθόν.

Κάπου εδώ πρέπει να διευκρινιστεί βέβαια ότι θα μετακομίσει μόνο το ανδρικό τμήμα του συλλόγου στο Περιστέρι, δηλαδή η ΚΑΕ. Ο Φάρος Κερατσινίου ως σύλλογος θα συνεχίσει να υφίσταται, με την γυναικεία ομάδα, η οποία επίσης κέρδισε την άνοδο στην Α1, να αναμένεται να διατηρήσει ως έδρα το Κερατσίνι.

Πηγή: Sport24.gr