Με καλεσμένο τον Ίαν Βουγιούκα και παρόντα τον Βαγγέλη Μάντζαρη ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία η πρώτη περίοδος του «2ου West Side Basketball Camp», το οποίο διοργανώνουν από κοινού ο Γυμναστικός Σύλλογος Περιστερίου με τους αδελφούς Μάντζαρη.

Ο σέντερ της Λοκομοτίβ Κούμπαν ενθουσίασε τα παιδιά με τα καρφώματα του, συνομίλησε για αρκετή ώρα μαζί τους, υπέγραψε αυτόγραφα και φωτογραφήθηκε με τους συμμετέχοντες.

Μάλιστα, μαζί με τον με τον Αντώνη και τον Βαγγέλη Μάντζαρη διαγωνίστηκαν με τους νεαρούς αθλητές και δεν… χαρίστηκε σε κανέναν, προσφέροντας πολλές όμορφες στιγμές.

Τέλος, απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις αναφέρθηκε:

Στο πρότυπο μπασκετικό του πρότυπο: «Ίσως είστε λίγο μικροί και μπορεί να μην τον θυμάστε, αν και σταμάτησε σχετικά πρόσφατα. Είναι ο Τιμ Ντάνκαν, που αγωνιζόταν στους Σαν Αντόνιο Σπερς, και αποτέλεσε για μένα πρότυπο και λόγω θέσης, γιατί αγωνίζεται κοντά στο καλάθι, όπως κι εγώ, αλλά και λόγω χαρακτήρα και ιδιοσυγκρασίας».

Στην κορυφαία στιγμή της καριέρας του: «Αναμφίβολα η κατάκτηση της Ευρωλίγκας το 2011 με τον Παναθηναϊκό στην Βαρκελώνη. Είναι η στιγμή που κάθε επαγγελματίας αθλητής θέλει να την ζήσει… Προσωπικά, ξεχωρίζω και το τέταρτο παιχνίδι της σειράς των πλέι οφ εκείνης της χρονιάς κόντρα στην Μπαρτσελόνα, την οποία αποκλείσαμε για να πάμε στο φάιναλ φορ. Είχα παίξει καλά και θυμάμαι είχα βοηθήσει από τη μεριά μου να επιτευχθεί αυτός ο στόχος».

Στον καλύτερο προπονητή, με το οποίο συνεργάστηκε: «Είναι ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Δεν μπορείς να περιγράψεις με λόγια πως είναι να προπονείσαι και να αγωνίζεσαι υπό τις οδηγίες του.
Αυτός κι ο Παναθηναϊκός (2010-2012) με βοήθησαν να αλλάξω επίπεδο στην καριέρα μου και να μπω ανάμεσα στους κορυφαίους.
Ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, με τον οποίο υπήρξα και συμπαίκτης στον Παναθηναϊκό και συνεργαστήκαμε πέρσι στην Ζαλγκίρις, έχει πολλά στοιχεία του «Ζοτς» και έχει υιοθετήσει μερικές από τις μεθόδους του. Αλλά και ο φετινός προπονητής που είχα, ο Σάσα Ομπράντοβιτς είναι ένας πολύ καλός προπονητής με αρχές σε άμυνα και επίθεση».

Τέλος, αναφέρθηκε στις ομάδες που έχει αγωνιστεί: «Ξεκίνησα από έναν μικρό σύλλογο τον Άρη Γλυφάδας και με αξίωσε ο Θεός να έχω αγωνιστεί σχεδόν σε όλη την Ευρώπη, όπου υπάρχει και παίζεται μπάσκετ. Έπαιξα κατά σειρά στον Ηλυσιακό, στο κολλέγιο Σεντ Λιούις, στο Ρέθυμνο, ως δανεικός στον Ολυμπιακό, στον Ολυμπιακό, στον Πανελλήνιο, στον Παναθηναϊκό, στην Ούνιξ Καζάν, στην Γαλατασαράι, στην Ουλμ, στην Ζαλγκίρις και φέτος στην Λοκομοτιβ Κούμπαν. Κάθε μια από αυτές τις ομάδες ήταν για μένα μια ξεχωριστή εμπειρία».

To «2o West Side Basketball Camp» συνεχίζεται σήμερα (22/6) με την έναρξη του δεύτερου τετραήμερου…