Ο Φώτης Τακιανός είναι ο νέος τεχνικός ηγέτης του Δούκα καθώς συμφώνησε με την ομάδα των εκπαιδευτηρίων και θα βρίσκεται στον πάγκο της τη νέα σεζόν, αντικαθιστώντας τον Γιάννη Τζήμα.

Ο κόουτς Τακιανός την τελευταία διετία βρισκόταν στη Λευκάδα, τόσο ως πρώτος προπονητής της Δόξας -σε Α1 και Α2- όσο και ως άμεσος συνεργάτης του Χάρη Μαρκόπουλου.

Στο βιογραφικό του καταγράφονται μεταξύ άλλων το πρωτάθλημα με τον ΚΑΟΔ το 2010 αλλά και η δεύτερη θέση με το Πανόραμα το 2008. Επίσης με τη Δόξα συμμετείχε στα πλέι οφ ανόδου.

Η ανακοίνωση του ΑΣΕΔ αναφέρει μεταξύ άλλων πως: «Η Διοίκηση του Α.Σ.Ε.Δούκα είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την έναρξη της συνεργασίας με τον προπονητή, Φώτη Τακιανό. Ο 48χρονος Μακεδόνας τεχνικός θεωρείται ένας από τους κορυφαίους της Α2 κατηγορίας, με δύο ανόδους στο ενεργητικό του στην Basket League, με τον ΚΑΟΔ και τη Δόξα Λευκάδας. Επίσης, έχει παραστάσεις από το υψηλότερο επίπεδο καθώς υπήρξε μέλος του τεχνικού επιτελείου της ΑΕΚ (Euroleague) και ΠΑΟΚ (Uleb Cup). Μεταξύ άλλων, έχει θητεύσει στον Ηρακλή, το Ρέθυμνο και το Πανόραμα».