Αλλαγή σκυτάλης στον πάγκο της ΑΕΛ, καθώς μετά από επτά χρόνια ο Αβραάμ Παπαδόπουλος αποχώρησε από την τεχνική ηγεσία των «βυσσινί». Στην άκρη του πάγκου θα κάθεται πλέον ο μέχρι πρότινος συνεργάτης του, Χρήστος Χασανίδης.

Ο Παπαδόπουλος ανέλαβε την ομάδα στο β' τοπικό και επί των ημερών του η ομάδα έφτασε ως και την Α2 για πρώτη φορά στην ιστορία της. Ανάλογη θετική πορεία είναι και ο στόχος του Λαρισαίου τεχνικού Χρήστου Χασανίδη που αναλαμβάνει πλέον να οδηγήσει την ομάδα.

Η ανακοίνωση για τον Αβραάμ Παπαδόπουλο: «Η διοίκηση της ΑΕΛ ανακοινώνει την ολοκλήρηση της συνεργασίας της με τον προπονητή κ. Αβραάμ Παπαδόπουλο. Η επταετής του παρουσία στον πάγκο της ομάδας μας συνοδεύτηκε από σωρεία επιτυχιών και ανόδων, από την Α2 Εσκαθ ως την Α2 Εθνική, και η προσφορά του στο Σωματείο μας υπήρξε ανεκτίμητη. Ευχαριστούμε τον Αβραάμ για αυτά τα χρόνια, του ευχόμαστε κάθε προσωπική ευτυχία και καλή τύχη στη συνέχεια της καριέρας του».
Η ανακοίνωση για τον Χρήστο Χασανίδη: «Νέος προπονητής της ΑΕΛ είναι ο κ. Χρήστος Χασανίδης, μέλος του τεχνικού τιμ της χρονιάς που τελείωσε. Ο Λαρισαίος τεχνικός αναλαμβάνει τα ηνία την ομάδα μας με στόχο μια εξίσου αξιόλογη πορεία στο προσεχές πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής. Ευχόμαστε στο Χρήστο καλή δύναμη και πιστεύουμε ότι με τη σκληρή δουλειά του και την αρωγή διοίκησης και κόσμου, θα επιτύχουμε τους κοινούς μας στόχους.

O νέος τεχνικός προέβη στην ακόλουθη δήλωση :

"Θα ήθελα να ευχαριστήσω τη διοίκηση της ΑΕΛ η οποία με τιμά με την πρόταση που μου έκανε να αναλάβω την τεχνική ηγεσία της ανδρικής ομάδας μπάσκετ. Πιστεύω πως με τη σωστή συνεργασία παικτών, προπονητών και διοίκησης θα καταφέρουμε να επιτύχουμε τους στόχους της ομάδας στο δύσκολο πρωτάθλημα της Α2 κατηγορίας και να προσφέρουμε χαρά στον φίλαθλο κόσμο της Λάρισας".

Στις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθούν και οι συνεργάτες του Χρήστου Χασανίδη.

Το βιογραφικό του νέου προπονητή της ΑΕΛ, ο οποίος εκτός από διδάκτωρ Βιολογίας και Γενετικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, έχει διατελέσει και δύο χρονιές παίκτης της ΑΕΛ στην Γ Εθνική:

Προπονητής Καλαθοσφαίρισης:

2016-17: Α.Ε.Λ. 2ος προπονητής ανδρικής ομάδας (Α2 ΕΘΝΙΚΗ)

2015/2016: Α.Ε.ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ 1ος Προπονητής (Παίδων)

2014/2015: ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ Γ.Σ. 1ος Προπονητής (Ανδρών-Γ’ΕΣΚΑ)

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ Γ.Σ. 1ος Προπονητής (Παίδων)

2013/2014: Δίπλωμα Σχολής Προπονητών Γ’ Κατηγορίας (Σ.Ε.Π.Κ./Ε.Ο.Κ.)

2011/2013: Γ.Σ. ΝΙΚΑΙΑΣ 1ος Προπονητής (Α1 ΕΣΚΑΘ)

2011/2013: ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΑΘΛΗΜΑΤΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ 1ος Προπονητής Ακαδημιών ηλικίας 5-13 ετών

2009/2011: ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΛΑΡΙΣΑΣ 2ος Προπονητής (Γ’ Εθνική Κατηγορία)».