Πριν από τέσσερα χρόνια ο σύλλογος δεν είχε αγωνιστεί ποτέ σε Εθνική κατηγορία, όμως με τρεις ανόδους σε ισάριθμα χρόνια, ο Ερμής Αγιάς ετοιμάζεται για την πρώτη του συμμετοχή στην Α2 εθνική. Ο "αρχιτέκτονας" της ομάδας, Γρηγόρης Γιασσάρης, μίλησε στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ (sepk.gr) για τις σκέψεις του μετά τη φετινή σεζόν αλλά και για το σημείο που αναπροσαρμόστηκαν οι στόχοι της ομάδας.

Αναλυτικά όσα δήλωσε

Για την τρίτη συνεχόμενη άνοδο του Ερμή και την παρθενική συμμετοχή στην Α2

"Σίγουρα είναι ένα ένα πρωτόγνωρο συναίσθημα για όλους μας. Από τον πρόεδρο μέχρι και τον τελευταίο φίλαθλο. Πριν 4 χρόνια όταν παίζαμε στα τοπικά πρωταθλήματα κάτι τέτοιο δεν υπήρχε ούτε στα πιο τρελά μας όνειρα. Δεν ήταν αυτοσκοπός μας, όμως μέσα από τη σωστή οργάνωση, τη σκληρή δουλειά και τη βοήθεια του κόσμου καταφέραμε αυτό το μεγάλο επίτευγμα για την τοπική κοινωνία και την ομάδα της Αγιάς.

Από την πλευρά μου θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους συντελεστές της επιτυχίας. Τον πρόεδρο, κ. Ριζούλη, τους συνεργάτες μου (Αλέξανδρο Ζέστα, Κώστας Δουίκας) και φυσικά όλους τους παίκτες προεξάρχοντος του Νέστορα Κόμματου αξίζουν όλα πολλά συγχαρητήρια. Δεν θα μπορούσα να μην ευχαριστήσω και τον κόσμο της ομάδας που στα δύσκολα μας στάθηκε και με το παραπάνω".

Για την πορεία της ομάδας του μέσα στη χρονιά

"Αρχικά ξεκινήσαμε με μεγάλη προσοχή ως προς την αντιμετώπιση της κατηγορίας. Στις πρώτες αγωνιστικές, πληρώσαμε την απειρία μας σε όλα τα επίπεδα, όμως στη συνέχεια κάναμε ένα καταπληκτικό δεύτερο γύρο. Θεωρώ ότι με βάση την εικόνα και την απόδοση που είχαμε ίσως μας άξιζε να μην μπλέξουμε καν στα μπαράζ ανόδου. Όπως και να έχει, όμως, αξίζουν συγχαρητήρια στην ομάδα της Καστοριάς και της Καρδίτσας για την επιτυχία που είχαν".

Για τους στόχους που υπήρχαν στην αρχή και πότε άλλαξαν βλέποντας την άνοδο
"Ο στόχος αρχικά ήταν να πλασαριστούμε μέσα στην πρώτη εξάδα και κυρίως να έχουμε μία άνετη παραμονή. Θεωρώ ότι οι στόχοι άλλαξαν στα τέλη του Φεβρουαρίου μετά την εκτός έδρας νίκη μέσα στο Πευκοχώρι. Ήταν ένα κομβικό παιχνίδι γιατί αφενός μεν με ενθάρρυνε πολύ η εικόνα που έδειξε η ομάδα, όμως αφετέρου εκείνη την αγωνιστική ξεκαθάρισε ποιες ομάδες θα πάνε για την πρώτη τετράδα και ποιες δεν θα προλάβουν".

Για την επόμενη ημέρα και τους στόχους που υπάρχουν στην Α2

"Η επόμενη ημέρα είναι πολύ δύσκολη. Αυτό που τρέχουμε στην παρούσα φάση είναι η οργάνωση της ομάδας σε όλα τα επίπεδα. Δεν είναι εύκολο για μία κωμόπολη όπως η Αγιά να αντεπεξέλθει σε όλες τις προκλήσεις μίας τέτοιας μεγάλης κατηγορίας. Εμείς θα κινηθούμε στα ίδια πλαίσια με τα προηγούμενα χρόνια και ποντάροντας στην υπομονή, στον καλό προγραμματισμό και στην σκληρή δουλειά θα προσπαθήσουμε να φανούμε αντάξιοι των προσδοκιών που έχουμε δημιουργήσει".