Ο νεοαποκτηθείς αθλητής της Καρδίτσας, Σωκράτης Ψαρόπουλος συστήνεται μέσα από το ανανεωμένο site της ομάδας www.askarditsas.gr. Ο 25χρονος γκαρντ με καταγωγή από την Καρδίτσα, απαντά σε ερωτήσεις για μπάσκετ και όχι μόνο…

Πως αποφάσισες να έρθεις στην Καρδίτσα, τον τόπο καταγωγής σου, για να ενταχθείς στο δυναμικό του Α.Σ.Καρδίτσας;

Παρά το γεγονός ότι η καταγωγή μου είναι από την Καρδίτσα, δεν είχα άμεση επαφή με το μπάσκετ της περιοχής. Όμως, η πρόταση που μου έγινε σε συνδυασμό με τις συζητήσεις που είχα τόσο με τον κόουτς όσο και με τη διοίκηση, έκαναν εύκολη την επιλογή μου και μου έδωσαν την ευκαιρία να αγωνιστώ στην Καρδίτσα για πρώτη φορά, κάτι που μου δίνει επιπλέον κίνητρο.

Ποιες είναι οι πρώτες σου εντυπώσεις από την ομάδα και τους συμπαίκτες σου;

Είχα πολύ καλή άποψη για το σύλλογο και τους ανθρώπους του, η οποία καθημερινά επιβεβαιώνεται και ενισχύεται. Υπάρχει κοινή διάθεση από όλους, να παρουσιάσουμε μια ομάδα πολύ ανταγωνιστική που θα ευχαριστεί τους φιλάθλους που βρίσκονται κοντά στον Α.Σ.Κ. Είμαστε ακόμη στην αρχή της προετοιμασίας, όμως βλέπω πως οι συμπαίκτες μου είναι εξαιρετικά παιδιά κι αυτό θα είναι μεγάλο όπλο για εμάς μέσα στη χρονιά.

Πως βλέπεις το νέο πρωτάθλημα της Α2 και ποια πιστεύεις ότι θα είναι η δυναμική του Α.Σ.Κ.;

Το πρωτάθλημα της Α2 είναι κάθε χρονιά και δυσκολότερο, γιατί παρατηρούμε μεγάλες ανακατατάξεις. Είναι ακόμη νωρίς να κάνει κάποιος προβλέψεις, γιατί τα ρόστερ των ομάδων δεν έχουν ολοκληρωθεί. Εμείς είμαστε πλήρεις από την αρχή της προετοιμασίας, υπάρχει ένας κορμός από την περυσινή χρονιά, στον οποίο προστεθήκαμε νέοι παίκτες για να κάνουμε το σύνολο πιο ισχυρό. Στον Α.Σ.Κ. επικρατεί η έννοια της ομάδας σε όλα τα επίπεδα κι αυτό μου αρέσει πολύ και θα είναι μεγάλο πλεονέκτημα. Επίσης, ο κόσμος μας πιστεύω πως θα είναι δίπλα μας και αυτό θα μας δώσει ενέργεια και ώθηση στη διάρκεια της χρονιάς.

Έχοντας την εμπειρία της Α2, ποια νομίζεις ότι είναι τα απαραίτητα στοιχεία για μια επιτυχημένη πορεία;

Είναι ένα μακρύ και σκληρό πρωτάθλημα, με δυνατές έδρες, έμπειρους προπονητές και ποιοτικούς αθλητές. Επομένως, θα πετύχει η ομάδα που θα είναι ανθεκτική εντός κι εκτός γηπέδου, που θα βλέπει κάθε ματς ξεχωριστά. Υπάρχει πολύ ταλέντο και μεγάλος ανταγωνισμός στην κατηγορία, κάθε αποτέλεσμα είναι πιθανό, μετά από κάθε αγώνα δεν υπάρχει χρόνος ούτε για πανηγυρισμούς ούτε για στεναχώρια, κοιτάς το επόμενο παιχνίδι.