Έσκασε η «βόμβα» Άκερ στην Πάτρα [photos]

Μία από τις πιο ηχηρές μεταγραφές στην ιστορία της Α2 ολοκλήρωσε ο Απόλλωνας Πάτρας που έντυσε στα μελανόλευκα τον άλλοτε παίκτη του Ολυμπιακού και με παρουσία στο ΝΒΑ Άλεξ Άκερ! Ο Αμερικανός γκαρντ -κάτοχος ιταλικού διαβατηρίου- αντικαθιστά τον Τζιακατερίνο στο ρόστερ και πλέονμ με την παρουσία του δίνει νέα δυναμική στους Πατρινούς.

Η ανακοίνωση αναφέρει: «Παρακολούθησε την προπόνηση της νέας του ομάδας. Πρόβαρε την φανέλα του Απόλλωνα Carna και στη συνέχεια παρουσιάστηκε από την διοίκηση της ΚΑΕ. Ο λόγος για τον Άλεξ Άκερ, το νέο μεταγραφικό απόκτημα του Απόλλωνα, που προκάλεσε αίσθηση στον μπασκετικό κόσμο όλης της Ελλάδας.

Ο Άλεξ Άκερ μίλησε στους εκπροσώπους του Τύπου για τις φιλοδοξίες του και για τις πρώτες εντυπώσεις του στην Πάτρα. «Οι φιλοδοξίες μου είναι αντίστοιχες με αυτές της ομάδας που είναι η επιστροφή στην Α1. Θεωρώ τον εαυτό μου ένα μέλος της ομάδας και μαζί με το τεχνικό τιμ και τους συμπαίκτες μου θα κάνουμε το καλύτερο για να γίνουν πραγματικότητα οι φιλοδοξίες μας το ερχόμενο Καλοκαίρι».


Στην ερώτηση πως αποφάσισε να κάνει δεκτή την πρόταση του Απόλλωνα, ο Άλεξ Άκερ απάντησε: «Πολλά πράγματα με ώθησαν να έλθω στην Πάτρα. Πολύ βασικό για μένα ήταν η ασφάλεια της οικογένειάς μου, αυτό ήταν το σημαντικότερο. Είμαι άνθρωπος που βάζει την οικογένεια πάνω απ’ όλα. Επίσης, μου αρέσει να παίζω μπάσκετ και να το απολαμβάνω. Η ομάδα έχει σοβαρούς στόχους και θα είμαι ένας από τους εργάτες της, ώστε να επιτευχθούν αυτοί οι στόχοι».

Τον Άλεξ Άκερ καλωσόρισε ο πρόεδρος της ΚΑΕ Απόλλων Carna, Κώστας Καραπάνος: «Είναι μεγάλη μας τιμή που έρχεται αυτός ο παίκτης στην Πάτρα και στην ομάδα μας. Γινόμαστε πάλι πρωτοπόροι. Είμαστε η πρώτη ομάδα της περιφέρειας που φέρνει NBAer. Πιστεύω ότι ο Άλεξ θα μας δικαιώσει. Μαζί με τον Άλεξ θα δικαιωθούν τα οράματά μας για το Σύλλογο και την επαναφορά μας στην Α1, αλλά το σημαντικότερο όλων, είναι η αναβάθμιση του Πατραϊκού μπάσκετ. Όλοι μαζί θα βρεθούμε στις επάλξεις και θα δούμε ξανά μεγάλο τον Απόλλωνα». Στην ερώτηση εάν ολοκληρώθηκαν οι μεταγραφές για τον Απόλλωνα ο Κ. Καραπάνος απάντησε: «Είμαστε εδώ παρακολουθούμε τα πάντα και θα κάνουμε τα πάντα για τον Απόλλωνα».Ο κόουτς του Απόλλωνα Carna, Δημήτρης Παπαδόπουλος, δήλωσε: «Είναι μεγάλη τιμή για τον Σύλλογο και για την πόλη. Εμείς που ασχολούμαστε επαγγελματικά με το μπάσκετ γνωρίζαμε ποιος είναι ο Άλεξ και πριν έλθει στην Πάτρα. Έχω παίξει και αντίπαλός του σε άλλη ομάδα που ήμουν. Για κάθε προπονητή είναι ευχής έργον να δουλεύει με τους καλύτερους. Κι επειδή η ομάδα έχει κι άλλους, ένας ακόμα ανεβάζει επίπεδο την ομάδα όπως είπε κι ο πρόεδρος. Πλέον, όλοι μαζί, με προπονητικό πρόγραμμα κι όλα αυτά που κάνουμε κάθε μέρα επί πολλές ώρες στο γήπεδο . Ταλαιπωρηθήκαμε λίγο, είναι η αλήθεια, με την διοίκηση στην εύρεση ενός κοινοτικού. Μας έχει στοιχίσει. Χάρη στην προσπάθεια που έγινε, και την οποία δεν μπορεί να κάνει οποιοσδήποτε στην Ελλάδα στις 25 Οκτωβρίου, η υπέρβαση έγινε. Έχουμε τον Άλεξ μαζί μας και πρέπει να τον εντάξουμε στο προπονητικό πρόγραμμα άμεσα. Υπάρχει ένα μεγάλο παιχνίδι για εμάς την Κυριακή. Καταλαβαίνετε ότι μαγικά δεν γίνονται σε 2-3 ημέρες. Να υπάρχει υγεία πάνω απ’ όλα, για τον Άλεξ και για όλα τα παιδιά».

Σχόλια