Μετά από διακοπή δυο εβδομάδων το Περιστέρι είναι έτοιμο να επιστρέψει στην δράση, καθώς φιλοξενεί τον Ερμή Αγιάς, στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής για το πρωτάθλημα της Α2.

Η ομάδα που απολαμβάνει την μοναξιά της κορυφής του βαθμολογικού πίνακα έχει ως αποκλειστικό στόχο τη νίκη που θα της επιτρέψει να διευρύνει το αήττητο σερί της στο 5-0, με το Νίκο Καραγιάννη να έχει προετοιμάσει κατάλληλα τους παίκτες του.

Μοναδικός απών, ο Ιγκόρ Μιλόσεβιτς, που έχει χειρουργηθεί στον καρπό, ενώ ο Μιχάλης Πολυτάρχου, ο οποίος απουσίασε από την αναμέτρηση της προηγούμενης αγωνιστικής με τον Εθνικό έχει μπει μεν σε κανονικό ρυθμό προπονήσεων, ωστόσο η συμμετοχή του, θα αποφασιστεί την τελευταία στιγμή.

Ο Άλκης Παππάς μιλώντας στην επίσημη ιστοσελίδα (gsperisteri.gr) του Συλλόγου αναφέρθηκε στον επικείμενο αγώνα, αλλά και γενικότερα στις επιδιώξεις και τις συνθήκες που επικρατούν στην ομάδα, ενώ απηύθυνε και κάλεσμα στον κόσμο, ώστε να γεμίσει αύριο (11/11) το κλειστό.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο 30χρονος πλέι μέικερ…

Για τον προσεχή αντίπαλο του ΓΣΠ: «Ξέρουμε ότι το παιχνίδι με τον Ερμή Αγιάς (11/11, 17.00), που έχουμε μπροστά μας θα είναι μια αρκετά δύσκολο κι απαιτητικό. Ο προσεχής μας αντίπαλος είναι μα ομάδα, που στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος έχασε στις λεπτομέρειες από τον Ηρακλή στο «Ιβανώφειο», γεγονός που αποδεικνύει ότι είναι πολύ αξιόμαχη και μακριά από την έδρα της.

Το σημείο αναφοράς τους αγωνιστικά, αλλά και σαν προσωπικότητα, είναι ο Νέστορας Κόμματος, ένας παίκτης εγνωσμένης αξίας, έχει παίξει σε πολύ υψηλό επίπεδο, έχοντας κατακτήσει την Ευρωλίγκα, αλλά υπάρχουν κι άλλοι ικανοί παίκτες με ποιότητα που συνθέτουν ένα σύνολο που απαιτεί προσοχή και συγκέντρωση για να το αντιμετωπίσεις.

Εμείς κατά την διάρκεια της διακοπής δουλέψαμε για να διατηρηθούμε σε όσο το δυνατόν καλύτερη κατάσταση και να βελτιωθούμε όπου χρειάζεται, ενώ δώσαμε και δυο πολύ φιλικά με αντιπάλους από την Α1 (σ.σ. Λαύριο και Πανιώνιος) που ήταν πολύ δυνατά τεστ για μας.

Στο συγκεκριμένο παιχνίδι έχουμε επικεντρωθεί από την Δευτέρα, οπότε και ξεκινήσαμε ουσιαστικά την προετοιμασία μας γι αυτός τον αγώνα, προερχόμενοι από μια δύσκολη εκτός έδρας νίκη κόντρα στον Εθνικό, που έχει και καλή ομάδα και ιδιαίτερη έδρα. Παραμείναμε, έτσι, στην κορυφή της βαθμολογίας και θέλουμε να έχουμε ανάλογη συνέχεια και να διευρύνουμε το αήττητο σερί μας».

Για την πορεία της ομάδας στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος: «Η αλήθεια είναι ότι η ομάδα φέτος έχει στηθεί για να πρωταγωνιστήσει στην Α2, όμως όλα κρίνονται μέσα στο γήπεδο κι από τ’ αποτελέσματα. Μπάσκετ δεν παίζει ούτε ο προγραμματισμός, ούτε τα ονόματα των παικτών. Γι αυτό πρέπει να αποδεικνύουμε κάθε εβδομάδα μέσα στο γήπεδο τι είμαστε ικανοί να κάνουμε.

Ξεκινήσαμε όπως θέλαμε, είμαστε αυτή την στιγμή μόνοι πρώτοι, αλλά δεν πρέπει να κοιτάμε τι κάνουν οι άλλες ομάδες. Απαιτείται να έχουμε απόλυτη συγκέντρωση κάθε εβδομάδα στον αντίπαλο που έχουμε και στις συνθήκες του κάθε αγώνα, να κοιτάμε κάθε ματς ξεχωριστά και στο τέλος θα κάνουμε το… ταμείο.

Το πρωτάθλημα έχει πολλές ομάδες που μπορούν να πρωταγωνιστήσουν, ακόμα βρισκόμαστε στην αρχή και το σίγουρο είναι ότι από μας εξαρτάται να έχουμε τα αποτελέσματα που θέλουμε. Δεν πρέπει να μας καθησυχάζουν κάποιες ήττες των αντιπάλων μας, αλλά αντιθέτως να είμαστε σε εγρήγορση».

Για τις συνθήκες που επικρατούν στον Σύλλογο: «Βρίσκομαι στον Γυμναστικό Σύλλογο Περιστερίου για τρίτη σεζόν και δεύτερη συνεχόμενη. Σε σχέση με την περσινή σεζόν η ομάδα απέκτησε πολύ καλούς παίκτες, όχι μόνο σαν ποιότητα, αλλά κι από θέμα εμπειρίας, χαρακτήρα και προσωπικότητας, που έχουν παραστάσεις από το υψηλότερο, αγωνιστικά, επίπεδο. Και πέρσι, που ήμουν στην ομάδα, αλλά και φέτος στόχος μας ήταν ο πρωταθλητισμός.

Οι συνθήκες στο Περιστέρι είναι άψογες, σου παρέχονται τα πάντα ώστε να είσαι αφοσιωμένος μόνο στο μπάσκετ και να μην ασχολείσαι με τα γύρω, γύρω. Αυτό είναι πολύ σημαντικό γιατί η ομάδα έχει βρει την κατεύθυνση της, τον ρυθμό της, η δουλειά γίνεται πιο… επαγγελματικά κι αυτό δεν ισχύει όχι μόνο για τους παίκτες, αλλά και τους προπονητές κι όσους περιβάλλουν τον Σύλλογο.

Ο πρωταθλητισμός, όμως, ανεξάρτητα από τις συνθήκες είναι κάτι που αυτή η ομάδα, με την πλούσια ιστορία και την βαριά φανέλα το έχει πάντα στο DNA της.

Για τον κόσμο του Περιστερίου: «Εμείς και μέσα στο γήπεδο μας, αλλά και σε πολλά εκτός έδρας παιχνίδια, αντλούμε μεγάλη δύναμη από τον κόσμο μας. Ωστόσο, η αλήθεια είναι ότι τον κόσμο τον φέρνει κοντά στην ομάδα η ίδια η ομάδα με τα αποτελέσματα της και την πορεία της.

Κάνουμε τα πάντα και καθημερινά στις προπονήσεις και, φυσικά, στα επίσημα παιχνίδια για να πάρουμε τις νίκες, που χρειάζονται για να πετύχουμε τους στόχους μας και να κάνουμε τους φιλάθλους μας χαρούμενους.

Τους περιμένουμε, λοιπόν, και σε αυτό παιχνίδι να γεμίσουν το γήπεδο και να μας σπρώξουν, όπως μόνο εκείνοι ξέρουν, σε μια ακόμα επιτυχία»