Το μεγάλο ντέρμπι της 10ης αγωνιστικής, προτελευταίας για το 2017, φιλοξενείται στον χολαργό, εκεί που η τοπική ομάδα, δεύτερη στη βαθμολογία, υποδέχεται το πρωτοπόρο και αήττητο Περιστέρι.

Οι «μπλε» γνωρίζουν πως με νίκη θα ανέβουν στην κορυφή της βαθμολογία, τρεις ημέρες πριν την επίσκεψή τους στο Ιβανώφειο για το παιχνίδι με τον Ηρακλή.

Ο Άγγελος Τσάμης μίλησε για τις δύο αναμετρήσεις αλλά και τη μέχρι τώρα πορεία της ομάδας του. Συγκεκριμένα:

Για το εξαιρετικό ξεκίνημα του Χολαργού στο πρωτάθλημα: «Η αλήθεια είναι ότι τα έχουμε πάει αρκετά καλά, με μόλις μία ήττα στις εννέα πρώτες αγωνιστικές. Παρ’ όλα αυτά, δεν έχουμε βγάλει ακόμα στο παρκέ το 100% των δυνατοτήτων μας, δεν έχουμε παίξει το μπάσκετ που μπορούμε να παίξουμε, όμως θεωρώ ότι βρισκόμαστε σε πολύ καλό δρόμο! Το φετινό πρωτάθλημα της Α2 είναι σκληρό και ανταγωνιστικό, όμως είμαι σίγουρος ότι στη συνέχεια εμείς θα είμαστε ακόμα καλύτεροι».

Για τα δύο ντέρμπι που ακολουθούν, το Σάββατο με το αήττητο Περιστέρι και την ερχόμενη Τετάρτη στη Θεσσαλονίκη με τον Ηρακλή: «Με το Περιστέρι παίζουμε στην έδρα μας, μπροστά στους φιλάθλους μας και το αντιμετωπίζουμε ως ένα σημαντικό εντός έδρας ματς. Παίζουμε με τους πρωτοπόρους της κατηγορίας, οι οποίοι δεν έχουν χάσει ακόμα από κανέναν και θεωρούνται το φαβορί της Α2. Όλα αυτά, λένε πολλά για τις δυνατότητες που έχει ως ομάδα το Περιστέρι. Όμως, εμείς πρέπει να εκμεταλλευθούμε τον παράγοντα έδρα που είναι σημαντικός σε τέτοιου είδους παιχνίδια. Είναι δεδομένο ότι περιμένουμε και χρειαζόμαστε τη βοήθεια του κόσμου μας, ο οποίος μπορεί να μας δώσει την ώθηση για να φτάσουμε στη νίκη σε έναν τόσο δύσκολο αγώνα. Αν τα καταφέρουμε, θα είναι ένα σημαντικό πλεονέκτημα για εμάς εν όψει της δύσκολης συνέχειας. Άλλωστε, από την πρώτη ημέρα στο Χολαργό, προσπαθούμε βήμα - βήμα να βελτιωνόμαστε και να έχουμε το μυαλό μας μόνο στο επόμενο παιχνίδι. Το συγκεκριμένο πρωτάθλημα είναι μαραθώνιος, δεν είναι «κατοστάρι», κρύβει πολλές παγίδες και μέχρι τώρα υπάρχουν τρανταχτά παραδείγματα, σε ματς που τα φαβορί γνώρισαν ήττα εκτός προγράμματος».