Ο Δημήτρης Παπαδόπουλος αποτελεί και επίσημα παρελθόν από την ομάδα του Απόλλωνα με τους Πατρινούς να εκδίδουν σχετική ανακοίνωση και τον ίδιο να προχωρά σε δήλωση αποχαιρετισμού.

Η ανακοίνωση

«Η διοίκηση του Απόλλωνα Carna ανακοινώνει την λύση της συνεργασίας της ομάδας με τον προπονητή Δημήτρη Παπαδόπουλο.
Ο Δημήτρης Παπαδόπουλος υπήρξε για την ομάδα μας ένας πολύτιμος φίλος και συνεργάτης. Ανέλαβε τον Απόλλωνα σε μια κρίσιμη χρονική στιγμή το προηγούμενο Καλοκαίρι . Σε όλη την διάρκεια της συνεργασίας μας έβαλε την ομάδα πάνω από τον εαυτό του και αυτό είναι κάτι που πρέπει να του αναγνωρίσει όλη η μελανόλευκη οικογένεια. Η εργατικότητα που επέδειξε, οι ατέλειωτες ώρες που περνούσε στο αθλητικό κέντρο της Περιβόλας, οι προσωπικές συζητήσεις μας για το μέλλον της ομάδας τόσο στην αντρική όσο και στις υποδομές, αποδεικνύουν ότι ο Δημήτρης έβλεπε τον Απόλλωνα όχι σαν ένα σκαλοπάτι για την καριέρα του, αλλά σαν ένα κρίκο στην ιστορία της αλυσίδας του Συλλόγου μας. Μπορεί οι συνθήκες να μην επέτρεψαν να συνεχίσουμε μέχρι την ευόδωση του κοινού στόχου μας, που είναι να ξαναδούμε τον Απόλλωνα στη θέση που αξίζει να βρίσκεται. Ωστόσο, θα μας μείνουν χαραγμένες στην καρδιά και την μνήμη οι κοινές αγωνίες και η κοπιαστική προσπάθεια που καταβάλαμε, προκειμένου η ομάδα να βρει ξανά τον δρόμο της.
Δημήτρη, σε ευχαριστούμε για όλα αυτά που έκανες, και σου ευχόμαστε να έχεις υγεία και κάθε επιτυχία στη συνέχεια της προπονητικής σου καριέρας…»

Η δήλωση του Παπαδόπουλου

«Ευχαριστώ πολύ την οικογένεια του Απόλλωνα και ειδικά τον Γιάννη Βερβίτα, που για εμένα έχει ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου και στη συνείδηση μου, για την ευκαιρία που μου έδωσε να εργαστώ πάλι στην ομάδα που αγαπώ. Ολοι γνωρίζουν, ειδικά όσοι είναι πιο κοντά στην ομάδα, πώς εργάστηκα από το καλοκαίρι όταν υπήρχε ένα μόνο συμβόλαιο. Θεωρώ ότι έκανα τη δουλειά μου με επαγγελματισμό και πάθος σε σημείο παρεξηγήσεως και με υπέρμετρο ζήλο. Εφτιαξα μια ομάδα ανταγωνιστική και αυτό αποδεικνύεται από την πορεία, με το 7 στα 7 και το αήττητο των δύο μηνών. Είχαμε πολλές ατυχίες με τραυματισμούς με αποκορύφωμα τη μεγάλη ζημιά με τον Μάριο Ματαλών. Πιστεύω ακράδαντα ότι η ομάδα θα είναι στα πλέι-οφ, όπως αρχικά ήταν ο στόχος και μακάρι να εκπληρώσει και το μεγάλο στόχο της ανόδου. Μου μένει πικρία συγκεκριμένων καταστάσεων. Με δύο κακές εμφανίσεις ο προπονητής δεν ξεχνάει το μπάσκετ, ούτε γίνεται άσχετος. Ευχαριστώ τους παίκτες, τους συνεργάτες, τους υπαλλήλους στα γραφεία και στο γήπεδο και ιδιαίτερα τον Κώστα Δελέγκο με τον οποίο περάσαμε πολλές ώρες μαζί και κοιτάξαμε το καλό της ομάδας. Επίσης ευχαριστώ το υγιές κομμάτι των φιλάθλων του Απόλλωνα για την υποστήριξη».