Τους λόγους της αποχώρησης του απο τον Παπάγου, αποκάλυψε στην επίσημη ιστοσελίδα του ΠΣΑΚ, ο Κώστας Φακοπουλίδης.

Κώστα, έχουν ακουστεί πολλά με την αποχώρηση σου από τον Παπάγου. Θες να μας πεις τι έχει γίνει;

«Μετά το τελευταίο μας παιχνίδι, μου είπε ο προπονητής ότι υπάρχει εισήγηση να αποχωρήσω και ότι θα γινόταν συμβούλιο μεταξύ των διοικούντων, για να πάρουν την οριστική απόφαση. Έτσι λοιπόν, λίγες ώρες αργότερα, με ενημέρωσαν ότι δεν θα συνεχίσω στην ομάδα».

Σου ανέφεραν τους λόγους;

«Μου είπαν ότι πρόδωσα την ομάδα. Ισχυρίστηκαν ότι απο τότε που έφυγε ο κόουτς Σορώτος, ότι εγώ δεν έπαιζα όπως πριν. Στο τελευταίο παιχνίδι ημουν με 39 πυρετό, ενώ έχω και μαγνητική που δείχνει ότι αντιμετωπίζω πρόβλημα τραυματισμού στο δεξί μου πόδι. Πιο συγκεκριμένα αναγράφεται κάταγμα. Μάλιστα, ο γιατρός που είχα πάει, μου είχε πει ότι αν παίξω, θα βάλω σε κίνδυνο το πόδι μου, ενώ ο γιατρός της ομάδας έλεγε ότι δεν έχω κάτι. Εγώ πάντως, έκανα και φυσικοθεραπείες, τις οποίες πλήρωνα απο την τσέπη μου. Πριν τις γιορτές που είχα πρόβλημα με το πόδι μου, ήταν επίσης τραυματισμένος ένας συμπαίκτης μου, που παίζαμε στην ίδια θέση. Με παρακάλεσαν να παίξω κι εγώ έπαιξα και στους δυο αγώνες, παίρνοντας ένα μεγάλο ρίσκο. Επίσης, ενημέρωσα τον βοηθό προπονητή πριν το ματς της Κυριακής για τον πυρετό, καθώς και τον κόουτς στο ημίχρονο. Έκαιγα ολόκληρος και τους είπα ότι αν δεν με πιστεύουν, να βάλω θερμόμετρο ή να πάμε στο νοσοκομείο. Δεν έγινε τίποτα όμως απο ολα αυτά».

Θεωρείς ότι είχαν κάποιο προσωπικό πρόβλημα μαζί σου;

«Δεν ξέρω αν είχαν. Προφανώς δεν με ήθελαν και αυτό ήταν κάτι που μου είπαν κάποια αλλα μέλη της ομάδας μετά τις εξελίξεις. Με κατηγορούν ότι πρόδωσα την ομάδα».

Με τα συμβόλαια και τις πληρωμές ήταν σωστοί απέναντι στους παίκτες;

«Ξεκίνησε η χρόνια και δεν υπογράψαμε κάποιο χαρτί, ενώ μου οφείλουν 500 ευρώ απο πέρυσι».

Τώρα τι σκέφτεσαι να κάνεις;

«Δεν έχω προλάβει να σκεφτώ. Υπάρχει οικονομικό πρόβλημα διότι εγώ ζω από το μπάσκετ, ενώ σπουδάζω παράλληλα στο Πολυτεχνείο».